Van Persi odlazi ako Junajted ne izbori Ligu šampiona?

"Đavoli" moraju da se potrude da izbore plasman u Ligu šampiona, u protivnom rizikuju da bez odštete izgube fudbalera kojeg su 2012. godine doveli za 24 miliona funti
0 komentar(a)
Robin van Persi, Foto: Beta/AP
Robin van Persi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.03.2014. 14:18h

Dejvid Mojes strahuje da će izgubiti jednog od najboljih fudbalera nakon što se neko na Old trafodru sjetio da Robin van Persi ima interesantnu klauzulu u ugovoru.

Ona kaže da je Holanđanin slobodan u izboru nove sredine ukoliko Mančester junajted ne izbori plasman u Ligu šampiona!

"Đavoli" su trenutno udaljeni od četvrte pozicije čak devet bodova, imaju i dvije utakmice više od četvrtoplasiranog Sitija i samo bi čudo moglo da ih odvede u evropsku elitu naredne sezone.

Ako se čudo ne dogodi, Van Persi će se naći u situaciji koju bi poželio svaki veliki fudbaler - da može da bira u kojem će klubu nastaviti karijeru, vjerovatno po principu ko ponudi više. Juventus, Inter i Monako samo su neki među zainteresovanim klubovima...

Mojes, koji je Van Persijevog saigrača Vejna Runija već učinio najplaćenijim fudbalerom na svijetu (povećao mu nedjeljnu platu na 300 hiljada funti), teško da će sličnu sumu moći da ponudi i Holanđaninu.

Jer, nije baš najrealnije očekivati da tim koji ne igra Ligu šampiona u svojim redovima ima dva najplaćenija fudbalera na svijetu, ili dvojicu među najplaćenijim.

Da će Van Persi jedva dočekati da bira, govori i njegova frustracija nakon što je zamijenjen u subotnjoj pobjedi protiv Vest Bromviča (3:0). Aktuelna sezona jedna je od najgorih u karijeri za nekadašnjeg napadača Fejnorda i Arsenala, isprepletana povredama i lošim igrama tima.

Zato "đavoli" moraju da se potrude da izbore plasman u Ligu šampiona. U protivnom - rizikuju da bez odštete izgube fudbalera kojeg su 2012. godine doveli za 24 miliona funti, skoro 30 miliona eura...

Bonus video: