Strotman preskače Mundijal zbog teške povrede koljena

Na pregledima je ustanovljeno da je Strotman pokidao hrskavicu koljena i oštetio meniskus, zbog čega mu predstoji makar šest mjeseci pauze
1 komentar(a)
Strotman, Foto: Reuters
Strotman, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.03.2014. 15:23h

Osim što se u duelu sa Napolijem i definitivno oprostila od titule, Roma je dobila još jedan težak udarac - Kevin Strotman se teško povrijedio.

Holanđanin je poslije jednog duela pokušao da nastavi meč, ali je ubrzo iznijet na nosilima. Na pregledima je ustanovljeno da je pokidao hrskavicu koljena i oštetio meniskus, zbog čega mu predstoji makar šest mjeseci pauze.

To automatski znači da će 24-godišnji vezista preskočiti Mundijal u Brazilu, što je veliki udar za Holandiju, čiji je selektor Luis van Gal nedavno rekao da samo tri igrača imaju sigurno mjesto u startnoj postavi - Robin van Persi, Arjen Roben i Strotman.

"Mogu samo da zamislim kako je razočaran. Kevin je bio u veoma dobroj formi, a ovo je veliki udarac za naš tim. Dao je mnogo za Holandiju, nikada nas nije ostavio na cjedilu, a sada su njegovi snovi uništeni", rekao je Van Gal.

Strotman je i u srijedu u prijateljskom meču protiv Francuske osjetio bol u koljenu desne noge, zbog čega je zamijenjen već u 1. poluvremenu.

Zaigrao je u Napulju, ali je samo otežao stanje, a njegovom povredom je doveden u pitanje plasman Holandije u nokaut fazu, jer su joj rivali u grupi B Španija, Čile i Australija...

Bonus video: