Venger: Vjerujemo u čudo

„Prošle godine u ovo doba smo takođe gostovali Bajernu... Tada smo ih pobijedili sa 2:0, tako da možemo da vjerujemo u isti rezultat”, rekao je Venger
4 komentar(a)
Venger, Foto: Beta AP
Venger, Foto: Beta AP
Ažurirano: 10.03.2014. 15:15h

Trener Aresenala Arsen Venger rekao je danas da, ukoliko njegova ekipa bude imala pozitivan stav u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Bajern Minhena, može da izbori plasman u osam najbolji ekipa tog takmičenja.

„Moramo da odigramo meč puni samopouzdanja i da jurišamo ka njihovom golu. Verujem da tako možemo da proizvedemo divan rezultat”.

„Sve se svodi na to da mi damo prvi gol, a posle toga je sve moguće. Ono što je važno je da smo u dobroj mentalnoj formi", rekao je Venger.

Arsenal je prije tri sedmice na „Emiratima” poražen sa 0:2 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona od minhenskog Bajerna.

„Prošle godine u ovo doba smo takođe gostovali Bajernu... Tada smo ih pobijedili sa 2:0, tako da možemo da vjerujemo u isti rezultat”.

„Nikada ne možete reći da je ova igra gotova. Mi u Minhen idemo sa uvjerenjem da možemo da napravimo dobar rezultat”, rekao je Venger.

Francuski stručnjak za meč sa Bajernom neće moći da računa na Lorena Košijelnija, Arona Ramzija i Kima Kalstroma zbog povreda.

Arsenal je za vikend u četvrtfinalu FA kupa pobijedio Everton sa 4:1, dok je Bajern u Bundesligi sa impresivnih 6:1 bio bolji od Volfzburga.

Bavarci su tim trijumfom upisali 49. utakmicu u kojoj nisu poraženi u svim takmičenjima, čime su izjednačili rekord Arsenala iz 2004. godine, kao i seriju Juventusa iz sezone 2011/12.

Trener Bajerna Pep Gvardiola kazao je da na meču sa Arsenalom očekuje dosta problema.

„Ako Arsenalu damo posjed lopte imaćemo velike, velike probleme... A ako lopta bude u našem posjedum mi ćemo izboriti učešće u četvrtfinalu”, rekao je Gvardiola.

Španski trener, za razliku od svog rivala, neće imati problema u izboru ekipe, pošto su se od povreda oporavili Frank Riberi, Džerdan Šaćiri i Tomas Miler.

Revanš utakmica osmine finala između Bajerna i Arsenala igraće se sjutra od 20.45 na „Alijanc areni”.

Bonus video: