Bjeković: Lotare, jesmo li namjestili i protiv Zvezde?

„Tom logikom, ispada da smo dogovorili poraze i na Marakani i u Golubovcima, jer smo pod Mateusovim vođstvom izgubili smo i od Crvene zvezde i od Zete”, kaže Bjeković
106 pregleda 7 komentar(a)
Bjeković - Đurić, Foto: Pressonline.rs
Bjeković - Đurić, Foto: Pressonline.rs
Ažurirano: 10.03.2014. 14:38h

Snažan napad Lotara Mateusa i još jača kontra Nenada Bjekovića!

Na tvrdnje Njemca da je u proljeće 2003. Partizan dogovorio utakmicu sa Radom (poraz 0:1), navodno, pod plaštom dobrih odnosa sa klubom sa Banjice, legendarni funkcioner „crno-bijelih” uzvraća tvrdnjom da optužbe nemaju veze sa istinom i javno pita nekadašnjeg trenera zašto odmah nije rekao da mu je nešto sumnjivo, već je čekao 11 godina.

U izjavi za „Mozzart sport”, Bjeković ističe i da mu je poslije ovakvih riječi jasno zbog čega čovjek koji je prvi dovezao „parni valjak” u grupnu fazu Lige šampiona već tri godine ne može da nađe posao.

„Zatečen sam, zbunjen i začuđen Lotarovim ‘otkrićem’. Tom logikom, kako on predstavlja javnosti činjenice, ispada da smo istog proljeća dogovorili poraze i na Marakani, a u jesen iste godine u Golubovcima, jer smo ako se dobro sjećam, a sjećam se, pod Mateusovim vođstvom izgubili smo i od Crvene zvezde i od Zete”.

„Čudi me što se ‘uhvatio’susreta sa Radom, kad je u njegovom trenerskom opusu bilo još neuspjeha za vrijeme mandata u Partizanu. Jesmo li i to namjestili? Povrh svega, zbog čega je čekao 11 godina”?

„Te 2003. nijednog trenutka nije mi rekao da je bilo čak i naznaka sumnje povodom utakmice sa Radom. Šta mu sad bi, ne umijem da objasnim”, komentariše legendarni napadač, trener, a zatim i rukovodilac Partizana, koji je u to vrijeme obavljao funkciju sportskog direktora i u zimu 2003. doveo Mateusa za šefa struke.

Bjeković podsjeća da je sa Mateusom ostao u odličnim odnosima i da su prilikom jedne od posljednjih Lotarovih posjeta Humskoj 1 zajedno gledali „crno-bijele” iz lože na istočnoj tribini.

„Lotar je moj prijatelj, često se čujemo, zaista ne znam šta mu je ovo trebalo. Čudi me kako čovjek tako bogatog životnog i igračkog iskustva ne može da shvati da je fudbal samo sport i da su i porazi i trijumfi njegov sastavni dio”.

„Bilo je mečeva i kad je Partizan pobjeđivao srećno ili slučajno, na isti način ostajao bez bodova. Dešava se... A on se uhvatio za ovaj jedan”.

Pomenuo je Mateus i sistem „tri za tri”, ali i na takvu konstataciju Bjeković odmahuje rukom.

„Znači, samo u Srbiji ništa ne valja, a u svijetu cvjetaju ruže. Nije baš tako. Stvarno me ponekad čudi šta priča. Ni u jednom klubu se nije dugo zadržao, možda su ga i tamo nervirale ‘namještene’ utakmice”.

„Prije će biti da je nešto drugo u pitanju, čim Lotar već tri godine ne može da nađe posao, a ni u jednom klubu ili reprezentaciji se nije zadržao duže od dvije godine”.

„Pouzdano znam da bi se sjutra vratio u srpski fudbal, samo da ga Tole Karadžić pozove za selektora ili neko u Paritzanu za trenera. Došao bi pješke, onda bi mu sve bilo potaman”, ironično je dodao Nenad Bjeković u izjavi za „Mozzart sport”.

Bonus video: