Uli Henes na suđenju priznao da je utajio 18,5 miliona eura?!

Legendarni igrač i funkcioner Bavaraca je zamolio za milost i pozvao sve druge koji taje porez da se predaju
0 komentar(a)
Uli Henes, Foto: Reuters
Uli Henes, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.03.2014. 13:32h

Počelo je suđenje Uliju Henesu. Već prvog od predviđena četiri dana, šok za sve u sudnici - predsjednik Bajerna je priznao da je utajio 18,5 miliona eura, a ne 3,5 koliko mu se stavljalo na teret!

Legendarni igrač i funkcioner Bavaraca je zamolio za milost i pozvao sve druge koji taje porez da se predaju.

"Drago mi je što je sada sve ovo otvoreno. Duboko žalim zbog svojih postupaka i činim sve što mogu da ovo ružno poglavlje života ostavim iza sebe", rekao je 62-godišnji predsjednik Bajerna, koji je prebacivanjem novca u Švajcarsku izbjegao da plati porez.

Tužilaštvo je teretilo Henesa da nije prijavio prihode na berzi u iznosu od 33.526.614 eura, na koje je morao da plati porez u iznosu od 3,5 miliona.

On je u januaru prošle godine platio 10 miliona eura poreza i sam obavijestio poreske vlasti da je otvorio račun u Švajcarskoj kako ne bi prijavio prihode.

Pitanje je, međutim, da li je to uradio na vrijeme i da li je dovoljno sarađivao da bi izbjegao zatvorsku kaznu. Njemački pravni eksperti misle da to neće biti dovoljno da ne ode iza rešetaka...

"Taj račun mi je služio za kockanje na berzi. To je bio čisti adrenalin i izgubio sam kompas. Sve je na kraju bio pravi rusvaj. Sve ovo je imalo katastrofalne posljedice na moju porodicu i mene", rekao je Henes, koji je prethodnih godina dao pet miliona eura u dobrotvorne svrhe, a više od 50 je platio na ime poreza.

U Njemačkoj je u prethodne četiri godine 55 hiljada ljudi priznalo da je izbjegavalo da plati porez, a platili su preko 3,5 milijardi eura kazni.

Bonus video: