Budućnost bolja od Zete

Duel koji je ne tako davno važio za utakmicu visokog rizika a danas malo koga interesuje, ponudio je očekivano loš fudbal, lišen i kvaliteta i dinamike
60 pregleda 0 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Vesko Belojević
FK Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.03.2014. 10:43h

Budućnost je ponovo na diobi trećeg mjesta nakon tek četvrte pobjede iz 10 pokušaja pod Goricom ove sezone, a ukupno osme u 12. sudaru sa Zetom na domaćem terenu u nezavisnoj Crnoj Gori.

Duel koji je ne tako davno važio za utakmicu visokog rizika a danas malo koga interesuje, ponudio je očekivano loš fudbal, lišen i kvaliteta i dinamike.

Podatak da je samo u prvom poluvremenu šest ili sedam puta lopta letjela u aut jer su se igrači previjali po terenu zbog povreda, dovoljno govori o kvalitetu nekadašnjeg velikog derbija, ali i crnogorskog klupskog fudbala uopšte. Sve skupa je ilustrovano brojem navijača na tribinama...

Preslabu Zetu, čiji dres nakon odlaska Orlandića i Boljevića nose igrač koji se vratio fudbalu nakon dvije godine pauze (Čolaković), te povratnik iz Druge lige Božo Milić, Podgoričani su načeli iz prekida, a dokrajčili u nadoknadi iz kontranapada.

"Odlaskom Orlandića i Boljevića izgubili smo mnogo na kvalitetu, ali igra protiv Budućnosti mogla bi da bude put kojim treba da idemo", nije bio nezadovoljan novi trener Zete Aleksandar Kaluđerović.

Budućnost je povela u 11. minutu, kada je korner Andrije Vukčevića na drugoj stativi dočekao Orahovac i glavom poslao loptu u mrežu.

Uslijedio je period očajne igre, “potpomognute” vjetrom za koji se nije znalo sa koje strane duva, da li nekom pomaže ili odmaže... Odmogao je svima, i igračima, i promrzloj publici.

Zeta je ageresivnije ušla u nastavak, što je rezultiralo opasnim pokušajima Dujkovića u 55. i Vlaisavljevića u 66. minutu.

Iako je imala puno prostora, Budućnost je postala opasna tek kada je trener Nenad Vukčević svog prezimenjaka Andriju sa lijevog beka prebacio na krilo.

Sa lijeve strane stigle su i dvije polušanse za Nikača, dok je najveću priliku propustio Rogošić, čiji je šut glavom iz blizine poslije prekida odbranio Gačević.

Uslijedio je pokušaj Milića iz daljine koji je bio lak plijen za Agovića, te konačna presuda u 2. minutu nadoknade.

Akciju su kreirala trojica rezerevista, a dva debitnata - Japanac Matazo lansirao je Cmiljanića, ovaj nesebično dodao do Raičevića, koji je prvi meč u plavo-bijelom dresu krunisao golom sa peterca.

"Imali smo više šansi i zasluženo smo pobijedili. Iako je bilo dosta grešaka, posebno u predaji lopte, zadovoljan sam kako smo odigrali", izjavio je trener Budućnosti Nenad Vukčević.

Budućnost - Zeta 2:0 (1:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 600. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Veselin Radunović (Nikšić). Strijelci: Orahovac u 11. i Raičević u 90+2. minutu. Žuti kartoni: Orahovac, Rogošić, Raspopović (Budućnost), Milić (Zeta).

Budućnost: Agović 6,5 Raspopović 6 Kopitović 6,5 Orahovac 7 Radunović 6 Hočko 6 (Matazo) Rogošić 7 Ćetković 6 Vukčević 7 (Cmiljanić) Nikač 6 (Raičević 6,5) Vujačić 6.

Zeta: Gačević 6,5 M.M.Radulović - (Milić 5,5) Klikovac 5,5 Dujković 5,5 Cavnić 5 Došljak 5 Krstović 5 Vlaisavljević 6 Čolaković 6 M.B.Radulović 5,5 Kukuličić 5 (Popović).

Bonus video: