Van Gal želi što više španskih igrača u finalu LŠ

Od španskih klubova, Real Madrid i Barselona igraju u osmini finala Lige šampiona i teoretski bi mogli da igraju u finalu, 24. maja u Lisabonu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2014. 16:06h

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Luj van Gal izjavio je danas da se nada da će što više španskih igrača igrati u finalu Lige šampiona, kako bi imali malo vremena da se odmore i pripreme za utakmicu te dvije reprezetnacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Od španskih klubova, Real Madrid i Barselona igraju u osmini finala Lige šampiona i teoretski bi mogli da igraju u finalu, 24. maja u Lisabonu. U finalu bi moglo da nastupi 12 španskih reprezentativaca, među kojima su i Ćabi Alonso, Andres Inijesta, Sesk Fabregas, Iker Kasiljas i Viktor Valdes.

"Možda ćemo imati sreće i selektor Španije (Visente del Boske) će imati više igrača u finalu. Nadam se da će 24. maja u Lisabonu igrati mnogo Španaca", rekao je Van Gal.

Španija i Holandija će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrati u Grupi B, a tu su još Čile i Australija. Prvu utakmicu u toj grupi odigraće upravo Španija i Holandija, 13. juna u Salvadoru.

Prve dvije ekipe iz te grupe ukrstiće se sa ekipama iz Grupe A u kojoj se takmiče Brazil, Hrvatska, Meksiko i Kamerun.

"Igraćemo za prvo mjesto na tabeli i nećemo gledati da li ćemo igrati sa Brazilom ili ne. Prvo moramo da odigramo utakmicu protiv svjetskog i evropskog šampiona, pa sa Čileom, koji ima ogroman potencijal, a nakon toga sa Australijom", rekao je Van Gal.

"Iako zvuči ludo, do sada nikada nismo pobijedili Australiju, u tri utakmice koliko smo odigrali. Dovoljno je da prođemo grupu, ne možemo reći da smo imali sreću na žrijebu", dodao je Van Gal.

Bonus video: