Staridž: Dan mi počinje sa Maradonom

Od napadača kojeg se Čelzi olako odrekao, Staridž je velikim radom izrastao u napadača ekstra klase
0 komentar(a)
Danijel Staridž, Foto: Reuters
Danijel Staridž, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.03.2014. 17:01h

Iako je zbog povrede propustio veliki broj duela ove sezone, napadač Liverpula Danijel Staridž se vratio u velikom stilu, a njegova klasa bila je prevaga i u pobjedi Engleske u prijatelčjskom meču sa Danskom. Staridž je postigao jedini pogodak na utakmici, a za Liverpul je ove sezone u 20 utakmica postigao 18 golova i imao je šest asistencija.

Od napadača kojeg se Čelzi olako odrekao, Staridž je izrastao u napadača ekstra klase, kojeg britanski mediji vide kao prvu opciju uz neprikosvenog Vejna Runija u postavi Gordog Albiona na Muindijalu u Brazilu.

"Suština je u radu, i to pravilnom. Dan mi počinje posmatranjem video zapisa igara Maradone, a potom gledam način na koji su igrali Oven, Pele, Gaskojn i Ronaldo. To su sve veliki igrači koji su igrali prije mene, i trudim se da napredujem učeći od njih. Takođe gledam i kasetu tehnike driblinga od čuvenog holandskog trenera Vilija Korvera. zato i nije važno gdje igram i koliko imam godina, važno je da svakog dana radim na sebi i napredujem", objasnio je 24-godišnji napadač Liverpula.

Bonus video: