Murinjo: Na kraju karijere želim da bude selektor Portugala

Portugalski stručnjak ističe da, po njegovom mišljenju, sada još nije dorastao za tu funkciju.
0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.03.2014. 14:23h

Žoze Murinjo kraj karijere želi da dočeka u domovini, i to na klupi Portugala u ulozi selektora, kazao je danas trener Čelzija.

Portugalski stručnjak ističe da, po njegovom mišljenju, sada još nije dorastao za tu funkciju.

"To bi bio sjajan kraj moje karijere. Sada mi to nije cilj. U ovom trenutku, ne bih mogao da čekam dvije godine do Svjetskog ili Evropskog prvenstva. Razmisliću o tome kada budem shvatio da ne mogu stalno da vodim utakmice", rekao je Murinjo za sajt "Jahu", čiji će komentator biti tokom šampionata svijeta u Brazilu.

Volio bi ponovo da trenira Balotelija

Murinjo je takođe izjavio da bi vrlo rado ponovo trenirao Marija Balotelija, sa kim je sarađivao dok je vodio Inter, prenijela je italijanska Ansa.

"Uvijek sam govorio da je bilo izuzetno zanimljivo raditi sa Balotelijem. Istina, u to vrijeme, prije četiri godine, bio je mlad i normalno da je imao uspone i padove. Pa, i među nama dvojicom je bilo uspona i padova. Sada je situacija drugačija. Mario je sjajan momak i smatram da mu tek predstoje najbolje fudbalske godine", rekao je Murinjo.

Murinjo je u karijeri vodio Benfiku, Leiriju, Porto, Inter, Čelsi i madridski Real, prije nego što se prošlog ljeta vratio u londonski tim.

U karijeri osvojio je 20 trofeja, od čega dvije titule Lige šampiona sa Portom (2004.) i Interom (2010.)

Za najboljeg trenera Evrope proglašen je dva puta, 2005. i 2010. godine.

Bonus video: