Sušić kritikovao na navijače, Džeko ljut na selektora

Selekcija Bosne i Hercegovine je sinoć u Insbruku izgubila od Egipta sa 0:2, u prijateljskoj utakmici, a slabu partiju pružio je fudbaler Mančester sitija
1 komentar(a)
Safet Sušić, Foto: Beta/AP
Safet Sušić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.03.2014. 11:49h

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić kritikovao je danas navijače koji su tokom prijateljske utakmice sa Egiptom u Austriji zviždali napadaču svog tima Edinu Džeku.

Selekcija Bosne i Hercegovine je sinoć u Insbruku izgubila od Egipta sa 0:2, u prijateljskoj utakmici, a slabu partiju pružio je fudbaler Mančester sitija.

On je sa 10 golova bio najbolji strijelac reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Džeko nije zaslužio da ga toliko kritikuju zbog loše igre u prijateljskoj utakmici, pošto svako može da ima loš dan. Mnogi igrači su imali loš dan, ali reakcija navijača nije fer, pošto smo zbog povreda igrali bez nekolicine standardnih igrača", rekao je Sušić.

On je dodao da će njegova ekipa igrati mnogo bolje na Svjetskom prvenstvu, od 12. juna do 13. jula u Brazilu.

"Čestitam Egiptu, nadigrao nas je, posebno u drugom poluvremenu. Ali, vidjeli smo mnogo korisnih stvari i sigurno je da ćemo biti bolji u mnogo važnijim utakmicama kada počne Svjetsko prvenstvo", rekao je Sušić.

Džeko je, takođe, kritikovao navijače, ali je i ljut što je natjeran da ostane na terenu i u drugom poluvremenu.

"Došao sam povrijeđen i Sušić je to znao, ali me ipak nije zamijenio u poluvremenu, što je bio plan. Nije me zamijenio ni u drugom dijelu utakmice, kada sam to tražio. Ne znam zašto me je držao u igri svih 90 minuta", napisao je Džeko na svojoj Fejsbuk stranici.

"Želim da zahvalim navijačima na podršci, a oni drugi bi trebalo da se stide, pošto sam rođeni pobjednik i uvijek ostavljam srce za reprezentaciju", dodao je fudbaler Mančester sitija.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će prvi put igrati na Mundijalu, a takmičiće se u Grupi F sa Argentinom, Nigerijom i Iranom.

Bonus video: