"Sokolići" igraju prvo od tri finala

Dva današnja rivala su se susrela i u novembru prošle godine u Podgorici u meču koji je završen bez golova
8 komentar(a)
Mlada reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Mlada reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.03.2014. 09:29h

Pred mladom reprezentacijom Crne Gore su tri takozvana finala u pokušaju da se domogne baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Tačnije, sastav Duška Vlaisavljevića mora da pobijedi u sve tri utakmice do kraja kvalifikacija kako bi ostao u trci za doigravanje, a prvi od ta tri ispita je ujedno i najteži - Luka Đorđević i ekipa, po procjenama i najbolja generacija mladih od postojanja crnogorske reprezentacije, danas u Dablinu gostuje Republici Irskoj (16 časova).

Dva današnja rivala su se susrela i u novembru prošle godine u Podgorici u meču koji je završen bez golova, iako su i jedni i drugi imali po nekoliko šansi da trijumfuju.

Ostao je, međutim, gorak ukus poslije tog duela, jer je jasno da je ta "nula" usporila korak "sokolića" na putu ka cilju...

Naš nacionalni tim do kraja kvalifikacija čekaju još dva gostovanja - Rumuniji i Farskim Ostrvima.

"Prokockali smo veliku šansu u Podgorici protiv Iraca, rekao bih da smo tada izgubili dva boda. Ali, ovo sada je nova utakmica, i dalje možemo da ispravimo situaciju u grupi i vjerujem da imamo kvalitet da pobijedimo na teškom terenu. Potrebno je da krenemo ofanzivno od prvog minuta, jer sam siguran da ova reprezentacija može da igra ravnopravno protiv svih, što je i dokazala u kvalifikacijama. Mislim da smo bolji od Irske i imamo šansu da to dokažemo i na terenu", rekao je Đorđević, član holandskog Tventea i jedan od lidera ove generacije.

I Stefan Mugoša, s četiri gola prvi strijelac Crne Gore u kvalifikacijama, vjeruje da realna šansa za baraž i dalje postoji, iako je situacija komplikovana nakon pomenutog remija s Ostrvljanima na domaćem terenu.

"Neće biti lako u Dablinu, oni su i u prvoj utakmici pokazali da su ozbiljna reprezentacija i da su spremni da kazne svaku priliku koja im se ukaže. Zato je potrebno da budemo oprezni i da ne ostavljamo puno prostora. Ipak, u toj prvoj utakmici nas je poremetio teren, bio je jako loš zbog kiše i to je glavni razlog što nismo ispunili zacrtano. Nadam se pobjedi koja bi nam podigla samopouzdanje jer sam siguran da možemo da igramo na trijumf protiv Rumunije i Farskih Ostrva", istakao je napadač Mladosti.

Plasman u baraž za Evropsko prvenstvo će izboriti četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz 10 grupa, a Crna Gora je trenutno na 9. mjestu...

U istoj grupi, Rumunija igra protiv Farskih Ostrva, dok je slobodna Njemačka, tim koji je u šest utakmica ostvario četiri pobjede i dva remija (jedan u Podgorici).

Crna Gora i Irska su do sada sakupile po osam bodova, s tim što Vlaisavljevićevi izabranici imaju i utakmicu manje. Rumunija (sa istim brojem mečeva kao Crna Gora) ima šest bodova, dok su odavno prežaljena Farska Ostva sa jednim bodom, i to protiv Rumuna (2:2).

Bonus video: