Postavljen kamen temeljac za stadion Koma

Savićević je kazao da ideja o izgradnji trena na Zlatici postoji nekoliko godina, ali da su njenu realizaciju kočili administrativni problemi premještaja FK Kom sa stare lokacije na novu
6 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Miomir Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.03.2014. 15:26h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević postavili su danas kamen temeljac i ozvaničili početak izgradnje fudbalskih terena podgoričkog kluba Kom.

Novi stadion biće na lokalitetu zlatičke šume, a u blizini Osnovne škole Dr Dragiša Ivanović.

Mugoša je kazao da će biti postavljena dva fudbalska terena, sa prirodnom i vještačkom travom i pratećim objektaima za boravak fudbalera, njihov trenažni i takmičarski proces“, rekao je Mugoša.

On je najavio da su u tom dijelu šume predviđeni ugostiteljski objekat i trim staza, dok je ostali dio predviđen za pošumljavanje.

„Zahvalio bih se FSCG jer bez njihove finansijske pomoći sada ne bi mogli da krenemo u realizaciju projekta. To je garancija da će iz fondova FSCG biće uređeni tereni, a ostali dio posla odradiće donatori, dijelom i naša preduzeća. Na jednom od krajeva kompleksa biće napravljeno reciklažno dvorište za selektivno izdvajanje otpada za taj dio grada“, rekao je Mugoša.

On je istakao da se izgradnja terena najvažnija za razvoj fudbala, kao i za upotpunjavanje zdravih stilova života i angažovanje mladih ljudi da se bave sportom i rekreacijom.

Savićević je kazao da ideja o izgradnji trena na Zlatici postoji nekoliko godina, ali da su njenu realizaciju kočili administrativni problemi premještaja FK Kom sa stare lokacije na novu.

„Izgradnjom magistrale stadion FK Kom došao da je na samoj ulici i od tada se razmišlja da se prmjesti na drugu lokaciju. Kada se završi izgradnja djeca iz Zagoriča, Zlatice, Maslina i Murtovine imaće optimalne uslove da se bave fudbalom", rekao je Savićević.

On očekuje da će slični projekti biti napravljeni na Zabjelu i Tološima.

Bonus video: