Savić: Na pobjedu protiv Gane, navikli smo bez Stevana i Mirka

"Idemo na pobjedu, kao i uvijek pred svojim navijačima. Faliće nam Mirko i Stevan, ali navikli smo na to. Ne pamtim kad smo odigrali utakmicu s njima dvojicom u tandemu", rekao je as Fiorentine
59 pregleda 14 komentar(a)
Savić, Foto: Beta/AP
Savić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.03.2014. 17:30h

Crnogorski fudbaleri su pobjedom nad Luksemburgom u prijateljskom meču zatvorili prošlogodišnji ciklus, a prvi protivnik u 2014. nije ni približno skromnog kvaliteta kao prethodni - oslabljeni "hrabri sokoli" u srijedu od 18 časova dočekuju Ganu, ponajbolju afričku reprezentaciju i učesnika Mundijala u Brazilu za nekoliko mjeseci.

I dok kvalitet "crnih zvijezda" nije upitan crnogorska javnost se susrijeće s prilično kombinovanim sastavom koji je morao da sastavi Branko Brnović u odsustvu, prije svih, prvih zvijezda Mirka Vučinića i Stevana Jovetića.

"Idemo na pobjedu, kao i uvijek pred svojim navijačima. Faliće nam Mirko i Stevan, ali navikli smo na to. Ne pamtim kad smo odigrali utakmicu s njima dvojicom u tandemu. Bilo bi nam mnogo lakše da igraju, ali uvijek treba da se fokusiramo na tim koji imamo na raspolaganju", rekao je Stefan Savić.

Crna Gora je kvalifikacije za Mundijal završila neslavno, svi pamte debakl od Moldavije pod Goricom (2:5). Pobjeda i dobra igra u prvom meču u 2014. bi sigurno bila od velike važnosti.

"Uradićemo sve što je do nas da već u prvoj prijateljskoj utakmici pobijedimo. Nemamo pritisak rezultata, ali trijumfi uvijek dobro dođu, pogotovo protiv jakih reprezentacija kakva je Gana. Ova utakmica će nam poslužiti kao priprema za novi kvalifikacioni ciklus. Kroz nju ćemo polako praviti igru za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", kazao je Savić i dodao da će Crna Gora malo promijeniti kurs:

"Bili smo prepoznatljivi po dobroj odbrani. Kada se ekipa postavi dobro na svojoj polovini onda joj je lakše da se „otvara” naprijed. Uvijek smo imali određenih problema kada smo napadali. Vidjećemo, kada nema naprijed Jovetića i Vučinića nije lako, ali vjerujem da imamo tim koji može da odigra dobar meč u oba pravca", jasan je Savić.

Današnjem brifingu na Trening kampu Fudbalskog saveza je prisustvovao i Marko Vešović, fudbaler Torina.

"Očekuje nas ozbiljna utakmica. Činjenica da Gana dolazi u najjačem sastavu najbolje govori o tome. Shvatili su nas dosta ozbiljno, nadam se da ćemo i mi njih i da ćemo odigrati dobar meč. Biće potrebno dosta koncentracije, trčanja i zalaganja. Da li je rezultat bitan? Jeste uvijek, pogotovo protiv dobrog protivnika. Moramo da odigramo rasterećeno i da pokažemo što znamo. Gana je atraktivna protivnik, vrijedna pažnje i nadam se da će stadion biti pun. Crna Gora ima kult reprezentacije vreć godinama, nema razloga da publika ne dođe da nas podrži protiv učesnika narednog Mundijala", kazao je Vešović.

Na današnjem treningu jedino nije bilo Marka Baše koji stiže večeras.

Bonus video: