Poleksić: Gana je ozbiljan protivnik

“Ponovo smo desetkovani i drastično oslabljeni. Gana dolazi u punom sastavu. Biće teško, ali daćemo sve od sebe, pa ko bude bolji neka pobijedi”, rekao je Poleksić
62 pregleda 3 komentar(a)
Vukašin Poleksić, Foto: Savo Prelević
Vukašin Poleksić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.03.2014. 17:57h

Gana je jedan od najjačih reprezentacija koja je u prijateljskim mečevima gostovala u Podgorici i crnogorskoj selekciji biće veliki izazov, kazao je golman Vukašin Poleksić.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore okupljanjem i prvim treningom zvanično je počela pripreme za prijateljski meč sa Ganom, koji je na programu 5. marta.

Poleksić je kazao da će crnogorska selekcija i protiv Gane biti drastično oslabljena, jer neće moći da računa Mirka Vučinića i Stevana Jovetića.

“Ponovo smo desetkovani i drastično oslabljeni. Gana dolazi u punom sastavu. Biće teško, ali daćemo sve od sebe, pa ko bude bolji neka pobijedi”.

“Prvi put igramo protiv neke afričke selekcije i biće to izazov za nas”, kazao je Poleksić na brifingu u trening kampu Fudbalskog saveza.

On je podsjetio da je Gana na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi igrala četvrtfinale i nesrećno eliminisana.

“Bitan nam je rezultat u predstojećem meču, kao i u svakom drugom prijateljskom. Svaka pobjeda ili dobar rezultat daće nam krila da nastavimo dalje. Poraz bi nam ne bi lako pao”, rekao je Poleksić.

On očekuje da će stadion biti solidno popunjen, navodeći da su navijači uvijek bili 12. igrač crnogorske reprezentacije.

Polekić je kazao da je promijenio klub da bi branio u kontinuitetu.

“Nijesam više želio da budem na klupi Debrecina. Zasada mi je dobro u Kečkemetu, svaku utakmicu branim i srećan sam”.

“Do juna sam u Kečkemetu, a dalje vidjećemo šta će reći Debrecin. Neću se vratiti da bih bio rezervna opcija”, rekao je Poleksić.

Selektor Branko Brnović je na prvom treningu imao 14 fudbalera.

Trening su, zbog obaveza u klubovima, propustili Branko Bošković, Fatos Bećiraj, Stefan Savić, Marko Vešović i Marko Baša.

Povreda je spriječila Marka Simića da se odazove pozivu.

Bonus video: