Van Gal i De Bur preuzimaju Mančester junajted?

U anketi u britanskim medijima, čak 68 odsto ispitanika smatra da Mojes treba da ode sa klupe Mančester junajteda
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2014. 10:50h

Poslije poraza od Olimpijakosa (2:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona, pozicija Dejvida Mojesa na klupi Mančester junajteda je ozbiljno poljuljana.

Engleski mediji pišu da porodica Glejzer, koji su vlasnici kluba, razmatraju mogućnost da se poslije samo jedne sezone, zahvale na saradnji bivšem menadžeru Evertona.

Uz sve to, „crvenim đavolima“ ne cvjetaju ruže ni u Premijer ligi.

Trenutno su na sedmom mjestu sa 45 bodova, 13 manje od Arsenala, koji je na trećem mjestu, posljednjem koje direktno vodi u Ligu šampiona.

U anketi u britanskim medijima, čak 68 odsto ispitanika smatra da Mojes treba da ode sa klupe Mančester junajteda.

Već su počela nagađanja ko bi mogao da ga naslijedi, a u prvom planu su dva holandska stručnjaka - Luis van Gal i Frank de Bur.

Van Gal će poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu biti slobodan, jer će napustiti kormilo selekcije Holandije i neće biti prepreka da, eventualno, preuzme Mančester junajted.

On se pominje i kao opcija za klupu Totenhema. De Bur, sa druge strane, nakon četiri sezone na klupi Ajaksa, želi nove izazove.

Postoji varijanta i da Van Gal i De Bur zajedno sjednu na klupu „crvenih đavola“.

Van Gal je u trenerskoj karijeri vodio Ajaks, Barselonu, AZ Alkmar i Bajern Minhen, a dva puta je bio selektor Holandije.

De Bur je od 2007. do 2010. godine bio trener mladog tima Ajaksa, potom dvije sezone pomoćnim u nacionalnom timu, a posljednje četiri sezone vodi prvi tim „kopljanika“.

Bonus video: