Budućnost na testu u komšiluku, Sutjeska juri prvu pobjedu

OFK Titograd dočekuje Budućnost u prvom gradskom derbiju ove sezone
165 pregleda 3 komentar(a)
FK Budućnost - FK Mornar Miljan Vlaisavljević, Foto: Boris Pejović
FK Budućnost - FK Mornar Miljan Vlaisavljević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.08.2018. 08:44h

Budućnost je u nedjelju pobijedila Mornar kod kuće sa 3:0 i poslije 15 mjeseci, prvi put još od maja prošle godine, drži lidersku mjesto na tabeli Telekom Prve fudbalske lige.

Na programu je treće kolo, a "plavi" imaju samo jednu želju - da poslije gradskog derbija protiv OFK Titograda na Starom aerodromu (17.30 časova) ostanu na vhu.

"Sav trud je dao rezultat, pobijedili smo u prva dva kola i s te strane smo zadovoljni. Ipak, nije ovo ništa, možemo još mnogo više i pred nama je period i pravljenje igre i rezultata. Ova ekipa može mnogo više nego što je pokazala do sada, imamo prostora da budemo bolji u svakom segmentu", rekao je trener Budućnosti Zoran Govedarica.

Budućnost je u prvih 180 minuta dala četiri gola (tri Mornaru, jedan Iskri) i ubjedljivo je najefikasnija. Lovćen i Sutjeska su postigli po dva pogotka i to su najbliži pratioci Podgoričanima.

"Imali smo problem sa realizacijom u Ligi Evrope, promašili smo mnogo protiv Trenčina. Važno je da stvaramo šanse, počeli smo i da dajemo golove. Najvažnije da ostvarujemo pozitivne rezultate. Prava igra dolazi malo kasnije, kada se ekipa "namjesti", a mene kao trenera hrabri što već sada igramo dosta dobro", istakao je Govedarica.

OFK Titograd je, ipak, prvi pravi domaći izazov za Budućnost ove sezone. Protiv ekipe koja ima kvalitet za vrh tabele vidjeće se i prave mogućnosti...

"Ne gledam nešto posebno na ovaj meč. Jer, svaka ekipa protiv Budućnosti daje i više od onoga što objektivno može. Mornar je, na primjer, protiv Sutjeske odigrao odlično, a mi mu to nismo dozvolili. Bitno je da pristup bude isti protiv svakog rivala", jasan je bivši trener Grblja.

OFK Titograd je u prošlom kolu savladao Iskru u gostima, prije toga je remizirao protiv Rudara kod kuće. Trener Igor Pamić još nije zadovoljan kako ekipa izgleda, ali trijumf u Danilovgradu u subotu je najava boljih dana.

"Igramo protiv ekipe koja je glavni kandidat za titulu, ali vas uvjeravam da će Budućnosti biti teško protiv nas", poručio je Pamić i dodao:

"Ako moji momci budu raspoloženi, ako budu na boljem nivou psihološkog stanja nego što su bili do sada, onda je sve moguće. Nakon gola u gostima protiv Iskre mi smo počeli da stvaramo prilike. Jednostavno su se momci pokrenuli, a to je dokaz da nisu bili baš psihički pripremljeni. Isto tako, ja i potpuno razumijem, jer sam im peti trener u posljednjih godinu. Ovo nije realno stanje OFK Titograda i moje je da učinim da ekipa bude u najboljem mogućem izdanju", kaže hrvatski stručnjak.

I Pamić i Govedarica će prvi put biti akteri podgoričkog derbija.

"Činjenice ne možemo da promijenimo. Prihvatamo da je Budućnost prvi klub, ne samo u gradu, već u Crnoj Gori, ali se sigurno nećemo predati. Budućnost ima status favorita, ali ponavljam mi smo spremni za puno više. Osjećam da ćemo igrati odličnu utakmicu", rekao je Pamić, koji je nedavno na klupi Titograda zamijenio Aleksandra Miljenovića.

Vrijeme je za pobjedu Sutjeske, Zeta i Iskra traže prvi gol

Nakon dva remija na startu, i to identičnim rezultatom - 1:1, aktuelni šampion Sutjeska od 19 časova dočekuje Petrovac.

Nikšićani su prvo igrali bez pobjednika kod kuće protiv Mornara, a onda i u Radanovićima u duelu sa Lovćenom, pa se trijumf sada postavlja kao obaveza.

"Nema razloga za brigu. Još slažemo kockice u željeni mozaik. Svaki meč je neka vrsta finala, a za nama su dva, slijedi treći. Očekujem da protiv Petrovca budemo maksimalno borbeni i disciplinovani", rekao je trener Sutjeske Nikola Rakojević.

A Lovćen okršaj sa Mornarom (igraće se u Donjoj Gorici) čeka kao drugoplasirana ekipa na tabeli.

"Vjerujem da ćemo odigrati na pravi način, kao u prva dva kola. U tom slučaju, rezultat neće izostati", istakao je prvotimac Cetinjana Jovan Vujović.

Četiri ekipe u prva dva kola nisu postigle gol - Iskra, Petrovac, te Zeta i Rudar koji su i upisali dvije "nule".

Zeta i Iskra će se sastati upravo danas u Golubovcima.

"Svi su nas potcijenili, ali mislim da možemo da budemo jedno od prijatnijih iznenađenja ove sezone. U prva dva kola smo i pokazali da možemo da namučimo svakog rivala", kazao je vezista Zete Stefan Vukčević.

Parovi 3. kola

OFK TITOGRAD - BUDUĆNOST 17.30

Sudija: Miloš Novović (Podgorica).

ZETA - ISKRA 17.30

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

GRBALJ - RUDAR 17.30

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

MORNAR - LOVĆEN 17.30

Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

SUTJESKA - PETROVAC 19.00

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica).

Bonus video: