Lovćen za evropske domete

Izabranici Mojaša Radonjića su odličnom igrom tokom svih 90 minuta deklasirali lidera i vratili se na treću poziciji.
0 komentar(a)
Lovćen - Sutjeska, Foto: Fklovcen.me
Lovćen - Sutjeska, Foto: Fklovcen.me
Ažurirano: 02.03.2014. 08:16h

Aktuelni crnogorski šampion do nogu je potučen na Obilića poljani.

Izabranici Mojaša Radonjića su odličnom igrom tokom svih 90 minuta deklasirali lidera i vratili se na treću poziciji.

Po prilično teškom terenu, Cetinjani su tokom cijele utakmice diktirali ritam i svojim navijačima priredili ne tako često viđen fudbalski užitak, koji su krunisali sa tri gola i ubjedljivom pobjedom.

Prvu šansu na meču domaći su stvorili u 27. minutu - Vuk Martinović je izveo korner, ali je štoper Lovćena Marko Draganić loptu poslao preko gola.

Desetak minuta kasnije, prvi i posljednji put na meču, zaprijetili su i gosti iz Nikšića. Igrao se 38. minutu kada je Japanac Fukui Masato, u namjeri da centrira, umalo savladao golmana Cetinjana Jovana Perovića, koji je bio na visini zadatka i loptu izbacio u korner.

Narednu šansu, Cetinjani nisu propustili. Praktično u posljednjim sekundama prvog dijela Miloš Radunović je centrirao, loptu je glavom zahvatio Hiro Ueda, ona se od prečke odbila do Srđe Kosovića, koji je bio siguran za 1:0.

"Moram biti zadovoljan svime što je viđeno na terenu, i ovo je prvi put da to kažem poslije neke utakmice. Čini mi se da smo željeli pobjedu bar malo više u odnosu na ekipu Sutjeske. Mislim da su obje ekipe pokazale da derbi ne mora da se igra sa puno kartona, te da ovakvi mečevi ne moraju biti „prljavi”, već da se može sportski i izgubiti i pobijediti", kazao je nakon meča trener Lovćena Mojaš Radonjić.

Fudbaleri Lovćena nastavili su sa disciplinovanom i dobrom igrom i u drugom poluvremenu, što im je omogućilo da već u 67. minutu dupliraju vodstvo.

Drugi Japanac u redovima Cetinjana, Hiro, iskoristio je veliku grešku Igora Ćukovića, dodao loptu za Balšu Radovića, a ovaj bez pardona zatresao mrežu lidera.

Sjajnu igru i pobjedu, domaći su krunisali i trećim golom.

Rezervista Luka Vujanović iskoristio je asistenciju Radovića da u 78. minutu postavi konačnih 3:0.

"Odigrali smo ispod svakog nivoa, što uopšte nisam očekivao od mojih fudbalera. Lovćen nas je nokautirao i sada treba ustati nakon ovakvog poraza. Vjerujem da ovi momci to mogu, i dalje smo lideri na tabeli i sami se pitamo. Čestitam igračima Lovćena na fenomenalnoj igri i zalaganju. Nije sramota izgubiti od takvog tima, koji gaji sjajan fudbal i koji ima sjajnog trenera", kazao je trener Sutjeske Dragan Radojičić.

Lovćen - Sutjeska 3:0 (1:0)

Cetinje - Stadion “Obilića poljana“. Gledalaca: 450. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović (Podgorica) i Veselin Đuranović (Nikšić). Strijelci: Kosović u 45, Radović u 57. I Vujanović u 78. minutu. Žuti karton: Draganić (Lovćen)

Lovćen: Perović 6,5 Radunović 7 (Vujović 6,5) Martinović 7 Tatar 7,5 Draganić 7,5 Kosović 7 Radović 7,5 Merdović 6,5 Bogdanović 7,5 Hiro 7 (Vujanović 7) Božović 7,5 (Halilović).

Sutjeska: Janjušević 5,5 Ognjanović 5,5 (A. Pejović 5,5) Jovović 5,5 Stevović 5,5 (V. Karadžić) D. Karadžić 5,5 (Stefanović 5,5) Nikolić 5,5 Vujović 5,5 Radonjić 5,5 Ćuković 5,5 Masato 5,5.

Bonus video: