Mladost u nadoknadi do tri boda

"U finišu smo osvojili bod protiv Mogrena, a sada u nadoknadi i pobjedu veliku kao Lovćen, jer će donijeti potrebnu dozu samopouzdanja mojoj ekipi", rekao je Goran Milojević, trener Mladosti
0 komentar(a)
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.03.2014. 08:58h

Seriji nepobjedivosti Mornara došao je kraj. Mladost je uspjela na Starom aerodromu da slomi otpor Barana, i to sa dva gola u sudijskoj nadoknadi vremena uz priličan sticaj srećnih okolnosti.

Prva je da vodeći gol u 2. od četiri minuta nadoknade postigne neplanirana zamjena, štoper Milan Radulović, koji je u igru ušao zbog povrede Robertsa Omege, baš kada je trebalo da vezista Goran Burzanović napusti teren.

A do finiša neprimijetni Burzanović je najprije sjajno ubacio Raduloviću, koji se “poklonio” sa peterca i savladao sjajnog golmana Borisa Lakićevića, da bi u nerednom napadu popluarni Burzo napravio slalom po desnoj strani i ubacio na peterac za centarfora Stefana Mugošu, koji je rutinski šutnuo za konačnih 2:0.

Mladost je zaslužila trijumf, mada ne tako ubjedljiv, pošto je osim u prvih 25 minuta, Mornar uspijevao da parira domaćinu.

"U finišu smo osvojili bod protiv Mogrena, a sada u nadoknadi i pobjedu veliku kao Lovćen, jer će donijeti potrebnu dozu samopouzdanja mojoj ekipi, koja tek treba da se ukomponuje zbog velikog broja novih igrača", rekao je Goran Milojević, trener Mladosti.

Mladost je do sredine prvog dijela propsutila tri izgledne šanse, tačnije Lakićević je bio sjajan, naročito u duelu „oči u oči” sa Petrom Vukčevićem u 21. minutu.

Šest minuta kasnije golman Mladosti Miloš Dragojević je poklonio prvi zicer Mornaru, ali je loptu odbijenu od Jovana Vučinića, kapiten Bogdan Bogdanović sa deset metara napucao pored stative.

Najbojmju šansu domaćin je imao u 75. minutu, kada je Lakćević nevjerovatnom intervencijom zaustavio udarac glavom Mugoše.

Mladost - Mornar 2:0 (0:0)

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 550. Sudija: Željko Radunović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelci: Radulović u 90+2. i Mugoša u 90+3. minutu. Žuti kartoni: Živković, Kolev, Omega (Mladost), Arsenijević, Petrović, Tomić (Mornar).

Mladost: Dragojević 6 Lakić 6 (Lagator 6) Omega 6 (Radulović 7,5) Mirković 6 Živković 7 Zečević 6,5 Kolev 7,5 Burzanović 8 Jepes 6 (Savićević) Vukčević 7 Mugoša 7,5.

Mornar: Lakićević 7,5 Dubljević 7 Arsenijević 5,5 Petrović 5,5, Kajević 5 Mandić 7 Radulović 6 (Lalošević) Tomić 7 (Obradović) Bogdanović 6,5 (Divanović) Memedović 6 Vučinić 6,5.

Bonus video: