Igumanović srušio tradiciju

Pljevljaci nakon skoro četiri godine uspjeli da pobijede Budućnost na svom terenu. odluka pala u 49. minutu
0 komentar(a)
Igumanović, Foto: Z.ĐURIĆ
Igumanović, Foto: Z.ĐURIĆ
Ažurirano: 02.03.2014. 08:43h

Skoro četiri godine Pljevljaci nisu znali kako izgleda pobijediti Budućnost pod Golubinjom.

Neugodna tradicija je poprilično „pekla“, ali je juče stigao melem, Blažo Igumanović bio je najsnalažljiviji u petercu Podgoričana, sačekao da lopta, nakon nekoliko karambola, legne na njegovu ljevicu i spasa Agoviću više nije bilo.

Zato i ne čudi što je taj trenutak (ispostavilo se, odluke) u 49. minutu, do neba obradovao „rudare“ i njihove navijače.

Nije derbi plijenio kvalitetom. Naprotiv, igralo se tvrdo svih 90 minuta, bez puno rizika.

Praktično od prvog minuta bilo je vidljivo da gosti idu na bod, dok su domaćini, naoružani strpljenjem, kružili oko šesnaesterca, pokušavajući da pronađu rupu u protivničkoj odbrani.

To im nije uspjelo u prvom dijelu, ali zato jeste početkom nastavka.

I već tada je bilo jasno da mladi sastav Budućnosti nema dovoljno snage, čini se ni kvaliteta, da ugrozi trijumf Rudara.

Naravno, sve je možda moglo biti i drugačije da je Rogošić u 2. minutu utakmice iskoristio poklon domaće odbrane i zatresao mrežu. Na sreću Pljevljaka, na vrijeme je izblokiran.

Nije, doduše, ni na suprotnoj strani bilo previše uzbuđenja.

Nekoliko bezuspješnih pokušaja iz daljine, potom i rutinsko čuvanje vođstva, uz propuštenu polupriliku Bajića i projektil Tomaševića sa 30 metara, bilo je skoro sve iz pljevaljskog repertoara.

"Znali smo da nas čeka težak posao, da će Budućnost zatvoriti sve prilaze golu. Međutim, bili smo dovoljno strpljivi, mirni, nije bilo srljanja, čekali smo šansu. Zadovoljan sam pobjedom, ali nema mnogo vremena za slavlje. Već mislimo na dva uzastopna gostovanja, Dečiću i Zeti", kazao je Mirko Marić, trener Rudara.

"U prvom poluvremenu smo bili disciplinovani, ali smo pogriješili čim je počeo drugi dio. Pokušali smo kasnije sa izmjenama i sve je to nekako funkcionisalo, ali samo do završnog pasa koji nije bio dobar. Mislim, ipak, da nismo zaslužili da izgubimo", izjavio je Nenad Vukčević, trener Budućnosti.

Rudar - Budućnost 1:0 (0:0)

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 2.800. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar) i Dejan Pajović (Cetinje). Strijelac: Igumanović u 49. minutu. Žuti kartoni: Bajić, Mijušković, Sekulić i Jovanović (Rudar).

Rudar: Radanović - Bajić 6 Sekulić 5,5 (Gordić) Tomašević 6,5 Igumanović 7 Fatić 6,5 Mijušković 6,5 Đurić 6,5 Jovanović 6,5 Nestorović 6,5 Vlahović 6,5.

Budućnost: Agović 6 Tomković 5,5 Radunović 5,5 (Raičević) Orahovac 6 Kopitović 6 Vujačić 5,5 Ćetković 6,5 Vukčević 5,5 (Cmiljanić) Rogošić 5,5 Raspopović 5,5 (Nikač) Hočko 5,5.

Bonus video: