Budućnosti 180 hiljada od transfera Bećiraja u Kinu?

"Treba prvo da vidimo koliko zvanično iznosi visina transfera. Onda ćemo se obratiti Dinamu", kazao je član uprave Budućnosti Nikola Jovanović.
19 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2014. 10:43h

Budućnost bi mogla da pripuni kasu od transfera Fatosa Bećiraja u Kinu.

Crnogorski reprezentativac prešao je prije dva dana iz zagrebačkog Dinama u Čangčun jatai. Hrvatski mediji pišu da će Kinezi na ime obeštećenja uplatiti Dinamu ravno milion eura.

Ovaj prelazak automatski aktivira klauzulu od prije tri i po godine, kada je 25-godišnji napadač prelazio iz Budućnosti u Dinamo.

Dogovoreno je tada da svemoćni gazda Dinama Zdravko Mamić iskešira Budućnosti 400 hiljada eura, što je već uradio, uz obavezu da uplati još 30 odsto od ostatka vrijednosti narednog Bećirajevog transfera.

Ako je tačna informacija hravtskih medija da visina obeštećenja iznosi milion eura, Budućnost će potraživati svojih 30 odsto od 600 hiljada, koliko iznosi razlika između sume koju je Mamić već uplatio Podgoričanima, i cifre koju će Dinamu platiti Kinezi.

A to iznosi tačno 180 hiljada eura. U pitanju je cifra koja bi značajno pomogla Budućnosti, čiji su čelnici ljetos objavili da je klub dužan oko milion eura.

Pod Goricom očekuju novac od Dinama, ali još ne znaju u kojem tačno iznosu.

"Treba prvo da vidimo koliko zvanično iznosi visina transfera. Onda ćemo se obratiti Dinamu", kazao je član uprave Budućnosti Nikola Jovanović.

Hrvatski mediji pišu da će Bećiraj transferom u Kinu povećati svoja godišnja primanja sa 163 hiljade eura, koliko je imao u Dinamu, na čak 700 hiljada.

Napadač sa Kosova stigao je 2008. na probu u Budućnost iz Bese. Nije mu puno trebalo da se nametne i da osvoji srca navijača, koji su u to vrijeme punili podgorički stadion.

Nakon 39 postignutih golova na 81 odigranom meču (skoro 0,5 po utakmici), Bećiraj, koji je 2008. debitovao za crnogorsku reprezentaciju, prešao je u zagrebački Dinamo.

Ostavio je trag i na Maksimiru, druge sezone je bio najbolji strijelac hrvatskog šampionata, a pamti se i njegov gol Realu na “Santjago Bernabeuu”, prvi Dinamov u Ligi šampiona.

Bonus video: