Hidink preuzima Holandiju poslije Mundijala u Brazilu

"Do dogovora nas dijele sitnice, a to je da odabrem svoje saradnike. To će se desiti u narednih nekoliko dana", rekao je Hidink za "Nos žurnal"
0 komentar(a)
Hidink, Foto: Http://www.fc-anji.ru
Hidink, Foto: Http://www.fc-anji.ru
Ažurirano: 01.03.2014. 13:57h

Gus Hidink je potvrdio da se vraća na klupu Holandije, i to nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Do dogovora nas dijele sitnice, a to je da odabrem svoje saradnike. To će se desiti u narednih nekoliko dana. Biće sjajan tim stručnjaka jer ne želim sam da odlučujem o svemu. Želim najbolje moguće da vodim Holandiju", rekao je Hidink za "Nos žurnal".

On je vodio Holandiju od 1994. do 1998. godine, a na klupu reprezentacije vratiće se u narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, kada će zamijeniti Luja van Gala.

Holandski mediji prenose da će se u njegom stručnom štabu naći proslavljena imena "lala", kao što su Jap Stam, Rud van Nistelroj i Đovani van Bronkhorst, dok će mu prvi pomoćnik biti Deni Blind.

On je predvodio reprezentaciju Holandije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine do polufinala, gdje je Brazil pobijedio poslije izvođenja jedanaesteraca.

Hidink je tokom karijere bio i selektor reprezentacija Južne Koreje, Australije, Rusije i Turske, a prošlog jula je dao otkaz u Anžiju.

Hidink je nedavno postavljen za savjetnika stručnog štaba PSV Ajndhovena.

Holandija se nalazi u grupi A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj sa reprezentacijama Češke, Turske, Islanda, Letonije i Kazahstana.

Bonus video: