Veliki test za Rudar, šampion na Cetinju

Derbi po pozicijama na tabeli ipak se igra na Cetinju - šampion Sutjeska gostuje timu protiv kojeg je osvojila titulu prošle sezone, pobjedom u posljednjem kolu.
0 komentar(a)
Budućnost-Rudar, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.03.2014. 09:53h

Pojačani Rudar biće na velikom testu kada pod Golubinju danas stigne Budućnost, u najzvučnijem meču 19. kola Telekom 1. CFL.

Derbi po pozicijama na tabeli ipak se igra na Cetinju - šampion Sutjeska gostuje timu protiv kojeg je osvojila titulu prošle sezone, pobjedom u posljednjem kolu.

Pozivnica za navijače

Trijumfima i dobrim igrama u Radanovićima, odnosno Tuzima, Rudar i Budućnost nisu mogli poslati efektniju pozivnicu navijačima za današnji derbi u Pljevljima. Uz tradicionalno rivalstvo i priliku popularnih „rudara“ da se novom trojkom već poslije dva proljećna kola sasvim ravnopravno uključe u trku za Evropu, nema sumnje da se pod Golubinjom sprema lijepo fudbalsko popodne.

"I mi i oni imamo razloge za optimizam. Na našoj strani je domaći teren, uigranost, kvalitet, a na njihovoj mladost, dobre igre na gostovanjima i ta međusobna tradicija po kojoj nas skoro redovno pobjeđuju na našem terenu. Međutim, tradicije su tu i da se ruše, pa zašto mi to danas ne bi učinili i širom otvorili vrata ka gornjem dijelu tabele. Ne kažem da smo apsolutni favoriti, jer to protiv Budućnosti nije niko, ali mi se nekako čini da smo malo bliži još jednom pozitivnom rezultatu", optimista je iskusni prvotimac Rudara, Dušan Nestorović.

Podgoričani se ove sezone sjajno osjećaju na gostovanjima (pet pobjeda), a od svih gostovanjja minulih sezona, možda im i najbolje ide u Pljevljima.

Ipak, trener Nenad Vukčević upozorava:

"Ovo je drugačiji nego u prvom dijelu sezone, pojačan sa nekoliko odličnih fudbalera i čeka nas težak posao. Cilj nam je da napravimo dobar rezultat, da nastavimo seriju gostovanja, ali ne zavisi sve od nas. Pljevljaci su nam dužnici, dobili su nas u Podgorici u prvom dijelu sezone", kaže Vukčević.

Praznik na Cetinju

Šampion Sutjeska pokušaće na Cetinju da uradi ono što nije uspjela u prvom dijelu sezone - da pobijedi Lovćen. Kraj Bistrice je bilo 0:0.

"Lovćen je jesenas igrao sjajno i ne nalazi se slučajno u vrhu tabele. U zimskom prelaznom roku su se dodatno su se pojačali, što dovoljno govori kakav nas zadatak očekuje. Prvenstvo smo otvorili pobjedom, isto ćemo pokušati da ostvarimo na prvom proljećnom gostovanju. Ako uzmemo u obzir kvalitet, Lovćena ovo je možda jedno od težih gostovanja koje nas očekuje. Moramo biti ogovorni ako želimo dobar rezultat", rekao je Nikola Stijepović, defanzivac Sutjeske.

Cetinjani su na nogama, gostovanje aktuelnog šampiona i lidera na tabeli daće dodatni motiv izabranicima Mojaša Radonjića da nastave sjajnu seriju.

"Igramo protiv glavnog favorita za titulu. Kao i na svakoj utakmici do sada, pružićemo maksimum kako bi došli do povoljnog ishoda. S obzirom na to da igramo pred svojim navijačima, nadamo se pobjedi koja bi imala neprocjenjiv značaj", kazao je za sajt Lovćena prvotimac Cetinjana Marko Draganić.

Iz Lovćena pozivaju navijače da pomognu u jednom od najzačajnijih mečeva, a ulaz će biti slobodan.

Čelik protiv Petrovca

Još jedan sudar ekipa iz gornjeg dijela tabele igra se u Nikšiću - drugoplasirani Čelik dočekuje petoplasirani Petrovac.

"Pobjedom bi se donekle iskupili za poraz od Mornara, koji je došao u nezgodnom trenutku. Vjerujem da dolazi serija pozitivnih rezultata", kaže Vladan Giljen, golman Čelika.

Petrovčani su, s druge strane, silno motivisani da pokažu kvalitet koji ih je doveo u vrh.

"Nikšićani se nisu odrekli borbe za titulu, iako ih je kiks u Baru usporio na tom putu. Mi smo tu da im pokvarimo planove", kaže golman Petrovca Nemanja Popović.

Mladost na Starom aerodromu čeka Mornar i pokušaće da se otisne sa dna tabele.

"Najbitnije je da mislimo pozitivno. Dugo je prvenstvo može još dosta toga da se desi. Došlo je nekoliko novih igrača i što je mnogo bitno, svi su se uklopili. Očekujem tvrd meč protiv Mornara", kazao je trener Mladosti, Goran Milojević.

Barani su trijumfom nad Čelikom u prošlom kolu skočili na 8. poziciju, ali dug je put do opstanka.

"Čeka nas kvalitetetan protivnik, željan da osvoji sva tri boda, ali ni mi se nećemo predati", ističe Zoran Đurašković, pomoćni trener Barana.

Zeta na Trešnjici dočekuje Grbalj

"Izgubili smo u prošlom kolu od Sutjeske, pokušaćemo da se iskupimo na domaćem terenu. Rani gol bi nam mnogo olakšao posao", kaže defanzivac Zete Miloš M.Radulović.

Grbljani su dospjeli u opasnu zonu, nakon poraza od Rudara u utorak.

"Pokušaćemo da podignemo nivo igre u nastavku sezone, počevši od današnjeg meča", kaže Aleksandar Nedović, trener Grblja.

U Budvi, Mogren dočekuje fenjeraša, ekipu Dečića.

"Biće tvrdo i blatnjavo. Nadamo se pobjedi, iako nam nedostaju suspendovani Mugoša, Marković i Todorović", ističe Brano Milačić, trener Budvana.

Parovi 19. kola

Lovćen - Sutjeska (14.00)

Rudar - Budućnost (14.00)

Čelik - Petrovac (14.00)

Mogren - Dečić (14.00)

Mladost - Mornar (14.00)

Zeta - Grbalj (14.00)

Bonus video: