Švedska je naš najteži rival!

"Mart je idealan termin za utakmicu sa Rusijom, čiji fudbaleri tada izlaze iz priprema", kaže za "Vijesti" Džudović
65 pregleda 7 komentar(a)
Džudović Vels aerodrom, Foto: Savo Prelević
Džudović Vels aerodrom, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.02.2014. 15:38h

Iako je kapiten Spartaka iz Naljčika, Miodrag - Nano Džudović ishod žrijeba crnogorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine dočekao u Antaliji, budno je pratio sva dešavanja iz Nice. Stameni defanzivac “hrabrih sokola” nije razočaran zbog sastava grupe G, iz koje će naša selekcije tražiti put na završni turnir u Francuskoj.

"Smatram da je grupa lakša nego u prethodnim kvalifikacijama za Mundijal. Moglo je, doduše, da bude i lakše, ali smo sami krivi zbog neuspjeha u utakmici sa Moldavijom. Sada moramo da damo sve od sebe da se izdignemo iz te situacije. Grupa jeste teška, ali nam je raspored igranja bio izuzetno naklonjen, pa smo u prilici da sa vrha tabele dočekamo martovski duel sa Rusijom, koji je naša velika šansa. Ruski igrači tradicionalno najlošije igraju u tom mjesecu, zbog velike prvenstvene pauze", kaže za "Vijesti" Džudović.

Džudović je za “hrabre sokole” odigrao 26 utakmica i postigao je jedan gol.

"Rusija i Švedska su favoriti u našoj grupi, dok Austriju i Lihtenštajn ne poznajem. Moldavija ima potencijal da se sa Austrijom i našom ekipom uključi u borbu za vrh tabele. Mi moramo odigrati “hladne glave” i dati maksimum u svakoj utakmici. Najteže će biti sa Švedskom, pošto je to moderan evropski tim sa fantastičnim Zlatanom Ibrahimovićem, koji je jedan od trojice najboljih igrača. Rusija je u ovom trenutku nepoznanica, iz razloga njihovih prvelikih očekivanja na Mundijalu. U Brazilu ciljaju makar četvrtfinale, pa bi njihov neuspjeh mogao da se odrazi i na kvalifikacije. U slučaju neuspjeha Rusija će krenuti u podmlađivanje ekipe, jer će im prioritet biti domaći Mundial 2018. godine. U tom slučaju bi u martovskom duelu sa nama vjerovatno bili bez tandema štopera Ignjašević-Berezucki, koji je klasan i savršeno ukomponovan".

Na kojeg bi od ruskih igrača u kvalifikacijama trebalo obratiti posebnu pažnju?

"Kažem, sve će zavisiti od ishoda Mundijala. Ukoliko podbace i podmlade ekipu, kostur “zbornaje” će biti fantastični napadač Dinama, Kokorin, Džagojev iz CSKA, te dvojica sjajnih igrača Zenita, Šatov i Fajzulin. Sa Fabiom Kapelom su produžili ugovor do kraja Mundiajla 2018. godine, i to je znak da će im prioritet biti priprema ekipe za SP na svom terenu".

Da li su i našem timu potrebni novi igrači?

"Imamo sjajnu generaciju mladih igrača. Gledao sam ih u tri utakmice i osim enormne klase oduševio mje je njihov karakter. Problem su, mislim, menadžeri, koji su ih prerano gurnuli u najjače svjetske lige. Tamo po pravilu ne igraju, a to je neophodno za napredak madih igrača. Njihov napredak je morao biti postepen", istakao je Džudović.

Svi u Rusiji osim Kapela su već upisali bodove protiv nas

“Osim što joj ne odgovara igranje utakmica u martovskom terminu, problem Rusije je što će nas sigurno potcijeniti. Sa izuzetkom Kapela, u Rusiji su već upisali bodove protiv nas, i uglas ističu da nas je Ukrajina dobila sa 4:0. Kažu da smo stara i ekipa u padu, koja je prošla zenit tokom prethodnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. No, Rusija je potcijenila i Sjevernu Irsku pa je izgubila, a remizirala je sa Azerbejdžanom”, rekao je Džudović, koji nije dobio poziv za duel sa Ganom.

“Nijesam igrao još od duela sa Poljskom, jer sam mjesec pogrešno liječen. U Rusiji su mi ustanovili povredu zadnje lože, a bila je upala nerva. Sada je sve u redu”, zaključio je Džudović.

Bonus video: