Murinjo: Moramo da budemo efikasniji; Manćini zadovoljan

"Neki timovi imaju tri šanse i postignu tri gola, a mi napravimo pet prilika i postignemo jeda", rekao je Murinjo
1 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta AP
Murinjo, Foto: Beta AP
Ažurirano: 27.02.2014. 18:41h

Trener Čelzija Žoze Murinjo izjavio je da njegova ekipa mora da popravi efikasnost, kao i da je remi protiv Galatasaraja u osmini finala Lige šampiona "prihvatljiv".

Fudbaleri Čelzija i Galatasaraja odigrali su sinoć u Istanbulu neriješeno, 1:1, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Čelzi je poveo u devetom minutu preko Fernanda Toresa, a Galatasaraj je izjednačio u 64. minutu golom Aurelijena Čeđua.

"Neki timovi imaju tri šanse i postignu tri gola, a mi napravimo pet prilika i postignemo jedan. To nije kritika napadačima, ali je profil naše ekipe. Stvaramo šanse, ali kada dođemo do posljednje trećine terena nemamo tačan pas i pravo kretanje", rekao je Murinjo, prenio je BBC.

"Zbog toga plaćamo. U Premijer ligi gubimo bodove, a u Ligi šampiona smo mogli da ostvarimo drugačiji rezultat", dodao je Morinjo.

Trener Čelzija rekao je da je rezultat iz Istanbula "prihvatljiv".

"U prvom poluvremenu smo propustili tri ili četiri prilike, bili smo bolji tim, a u drugom dijelu je rezultat pravedan. Tada su izvršili pritisak na nas, pa smo morali više da se branimo. Dobro smo igrali u odbrani, ali primili smo gol posle kornera, što ne volimo ni ja ni igrači", rekao je on.

Trener Galatasaraja Roberto Manćini rekao je da je zadovoljan rezultatom i da njegova ekipa ima šansu uoči revanša na Stamford Bridžu, 18. marta.

"Neriješen rezultat 1:1 uopšte nije loš i imamo šansu. Trebalo je cijelu utakmicu da odigramo kao što smo igrali u drugom poluvremenom. U svakom napadu u prvih 20 minuta gubili smo četiri igrača, a napadali su nas kontranapadima", rekao je Manćini.

Napadač Galatasaraja Didije Drogba, koji je prvi put igrao protiv svog bivšeg kluba, zadovoljan je rezultatom.

"Ovo je bila posebna utakmica, pošto sam igrao protiv bivših saigrača. Bila je sjajna utakmica i mislim da smo ostvarili dobar rezultat", rekao je 35-godišnji napadač.

"Čelzi je na papiru bolji tim, ali smo igrom u drugom poluvremenu pokazali da možemo da im napravimo probleme. Sada to moramo da uradimo i na Stamford Bridžu. Ako postignemo gol, biće potpuno drugačija utakmica", dodao je Drogba.

Bonus video: