Povratak CFL-a: Trio spreman da napadne Sutjesku

Lider Sutjeska gostuje Lovćenu u Golubovcima, Budućnost čeka Mornar, OFK Titograd u Danilovgradu
692 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa meča Budućnosti i Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Detalj sa meča Budućnosti i Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.02.2019. 10:33h

Sutjeska je bacila rukavicu u lice izazivačima, sada je vrijeme da se vidi da li Nikšićani imaju dostojnog rivala u borbi za titulu ili će drugu godinu zaredom osvojiti titulu u Crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Nakon dva i po mjeseca pauze nastavlja se CFL, a gledajući tabelu djeluje da četiri ekipe žele titulu - Sutjeska, Zeta, OFK Titograd i Budućnost. Sutjeska je svakako u prednosti, ima četiri boda više od Zete i Titograda, sedam od Budućnosti, što je legitimno proglašava i za favorita na proljeće.

Rakojević: Zvanični mečevi su mjerilo

Tim Nikole Rakojevića proljećnji dio otvara duelom u Golubovcima, rival je Lovćen.

- Odigrali smo osam mečeva u pripremnom periodu i zadovoljni smo kako je sve izgledalo. Ipak, zvanične utakmice su nešto drugo i one će pokazati našu pravu snagu - rekao je Rakojević.

Lovćen je rival kao i svaki drugi, poruka je iz Nikšića:

- Svakog protivnika moramo da doživimo na isti način. Pojačali su se i naši konkurenti, a neće nam biti lako ni s Lovćenom. Cetinjani imaju iskusne pojedince, igrače koji su igrali u inostranim klubovima, dobrog trenera… Ukratko, treba od početka da pokažemo koliko vrijedimo, a onda utakmica za utakmicom, pa dokle se stigne - oprezan je Rakojević.

Lovćen je u drugačijem filmu od Sutjeske. Pretposljednji je na tabeli, čeka ga borba za opstanak, ali ni u jednom od dva međusobna duela ove sezone Cetinjani nisu izgubili od lidera. Oba puta je bilo 1:1.

- Ti mečevi mogu da nam budu recept za ovaj duel. Odradili smo dobre pripreme i s optimizmom čekamo prvu utakmicu - kaže desni bek tima iz prijestonice Miloš Radunović.

Budućnost - Mornar: Brnović zadovoljan timom koji ima

Budućnost je na minus sedam u odnosu na lidera, ali je imala takav prelazni rok da sve i da ne želi, mora da prihvati da je kandidat za titulu. Deset pojačanja stiglo je na stadion pod Goricom, pa je i trener Branko Brnović zadovoljan:

- Krećemo od nule, znamo da nas čeka težak put do titule. Sutjeska ima sedam bodova prednosti i to je dobra zaliha, ali nije nedostižna. Prinuđeni smo da čekamo kiks Nikšićana, mada ne smijemo da zaboravimo ni Zetu, Titograd, pa i Petrovac koji su nam konkurenti - ističe Brnović.

Mornar je prvi protivnik “plavih”.

- Možda izgleda da je to najlakši rival na papiru, ali svi mi koji smo igrali fudbal znamo da nema lakih utakmica. Mornar je na početku prvenstva iznenadio Sutjesku, ali vjerujem da mi nećemo dozvoliti nešto slično - poručio je Brnović.

Titograd na ispitu u Danilovgradu

Titograd je jedan od timova koji je promijenio trenera u pauzi - Edis Mulalić, koji je u prvom dijelu sezone vodio Rudar, naslijedio je Igora Pamića na Starom aerodromu. Mulalić će debitovati protiv Iskre u Danilovgradu.

- Ono što tražim od mojih igrača na svakom treningu i utakmici jeste da radimo pošteno i vrijedno, da uvijek dajemo sve. Taj pristup će nam pomoći da ostvarimo rezultate - kaže Mulalić, koji cijeni Iskru:

- To je organizovana ekipa, sa odličnim trenerom. Ovo je zahtjevan meč za nas, ali uvijek ćemo ići na trijumf - jasan je Mulalić.

Zeta u Pljevljima, debituje li Roganović na klupi?

Zeta je bila hit prvog dijela sezone, u međuvremenu je sačuvala tim tokom januara, pa je jasno da su dometi Golubovčana veliki. Bez obzira na promjenu na klupi (Dragoljuba Đuretića je naslijedio Dejan Roganović).

Prvi ispit je u Pljevljima protiv Rudara.

- Nikada nije lako igrati u Pljevljima, a i Rudar je promijenio gotovo cijeli tim u odnosu na prvi dio sezone. Teren je jedino mjerilo, a mi želimo trijumf - rekao je kapiten Zete Igor Vujačić.

U odnosu na prvi dio sezone u Zeti više nema Aldina Adžovića, koji je tražio raskid ugovora, a pitanje je i da li će Roganović danas debitovati na klupi zato što uprava Zete još nije postigla sporazum oko raskida ugovora sa Đuretićem.

Petoplasirani tim crnogorske lige, Petrovac, nastavak sezone otvara duelom protiv Grblja na stadionu pod Malim brdom. Petrovčane i Grbljane na tabeli dijele tri boda.

- Grbalj ima dobru tradiciju protiv Petrovca. Vjerujem da će se ona i nastaviti nakon ove utakmice - rekao je trener tima iz Radanovića Vesko Stešević.

Parovi 20. kola:

Budućnost - Mornar (14.00), sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Lovćen - Sutjeska (14.00), sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Petrovac - Grbalj (14.00), sudija: Savo Vujović (Cetinje)

Rudar - Zeta (14.00), sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

Iskra - OFK Titograd (14.00), sudija Predrag Radovanović (Podgorica)

Bonus video: