Budućnost nastavila gdje je stala jesenas

Izabranici Nenada Vukčevića ostvarili su u Tuzima petu pobjedu na strani ove sezone, koliko imaju još samo lider Sutjeska i petoplasirani Petrovac
3 komentar(a)
Dečić - Budućnost, Foto: Privatna arhiva
Dečić - Budućnost, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.02.2014. 09:33h

U istom maniru u kojem su završili jesenju polusezonu, fudbaleri Budućnosti otvorili su drugi dio - pobjedom u gostima.

Izabranici Nenada Vukčevića ostvarili su u Tuzima petu pobjedu na strani ove sezone, koliko imaju još samo lider Sutjeska i petoplasirani Petrovac.

Da li su "plavi" u međuvremenu napravili pomak i kada su u pitanju domaći mečevi, znaće se za deset dana kada se vrate na svoj teren (u subotu gostuju Rudaru), tek Podgoričanima je i te tako prijao skok za dvije pozicije na tabeli nakon tradicionalnog trijumfa nad Dečićem.

"Kada smo dali gol u finišu prvog poluvremena potpuno smo preuzeli kontrolu meča i bilo je puno lakše u nastavku. Mnogo nam znači ova pobjeda, ali već mislimo na gostovanje jakom Rudaru. Pokušaćemo i u Pljevljima da napravimo dobar rezultat", rekao je pomoćni trener Budućnosti Goran Perišić.

Gosti su poveli u 38. minutu, kada je Ćetković perfektno smjestio loptu u mrežu nakon vezanih grešaka defanzivaca Dečića Ramovića i Ljuljđuraja.

Najveću šansu za izjednačenje izabranici Radima Nečasa imali su preko Salkovića, koji je na startu nastavka propustio priliku da sa dva metra ugura loptu u gol.

Do kraja meča Tuzani nisu dočekali sličnu priliku, a Budućnost je 14 minuta prije kraja duplirala vođstvo - novajlija Aleksandar Vujačić dočekao je odbitak nakon kornera i pokušaja Rogošića glavom, da golom obilježi svoj prvi nastup u dresu Budućnosti.

"Teško je očekivati pozitivan epilog kada protiv tako jakog rivala promašite gol bukvalno sa jednog metra. Budućnost je kaznila naše greške, mi smo pokazali volju, ali nismo imali snage da se vratimo nakon primljenog gola", prokomentarisao je Nečas.

Pepić, Orahovac i Kuč propustili su u finišu šanse da ublaže poraz, dok je kod Budućnosti izglednu priliku imao Tomković.

Bilo je emotivno na tribinama, navijači Dečića pružili su podršku legendi kluba Edinu Lekiću, koji je zbog zdravstvenih problema završio karijeru.

Bonus video: