Specijalni: Nismo favoriti, ali znamo kako se osvajaju trofeji

"Već sam Ligu šampiona osvajao dva puta kada nisam bio najbolji. Dakle, znamo kako se dolazi do trofeja", rekao je Murinjo
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2014. 12:59h

Za Žozea Murinja nokaut faza Lige šampiona, gdje je po običaju najopasniji za sve protivnike, počinje u Istanbulu - njegov Čelzi preko Galatasaraja u osmini finala traži kartu za plasman među osam najbolji u elitnom evropskom takmičenju.

Portugalac ostaje dosljedan stavu da njegov Čelzi ove sezone nije favorit ni u jednom takmičenju, ali i da "plavci" neće propustiti šansu da naprave velike stvari ako im se ona ukaže...

"Volim da igram protiv najboljih, a Galatasaraj je svakako najbolja ekipa u Turskoj kao šampion te zemlje. Mi u ovom takmičenju svakako nismo favoriti, ispred nas su četiri ili pet klubova, ali već sam Ligu šampiona osvajao dva puta kada nisam bio najbolji. Dakle, znamo kako se dolazi do trofeja", rekao je Murinjo.

Protiv Didijea i fanatika

Specijalni je potom priznao da se raduje okršaju sa Didijeom Drogbom.

"Biće čudan osjećaj igrati protiv njega i na 90 minuta zaboraviti sve što smo prošli zajedno. Ali, moramo da uradimo naš posao kao što on želi da uradi svoj - Didije hoće da postiže golove, a mi da ga u tome spriječimo. Niko ne očekuje lak posao protiv Galatasaraja, meni je i s Real Madridom napravio probleme prošle godine. Mislim da su sada još bolji tim nego tada", jasan je Murinjo.

Drogba je posljednji gol u dresu Čelzija postigao u penal seriji u finalu Lige šampiona protiv Bajerna 2012. godine, a londonski tim je na posljednjem gostovanju u Istanbulu protiv Galate slavio sa čak 5:0 - bilo je to 1999. godine kada su strijelci bili Tore Andre Flo (het-trik), te Italijani Đanfranko Zola i Gabrijele Ambrozeti.

Golman Čelzija Petr Čeh je bio uzbuđen što će igrati pred navijačima Galatasaraja.

"Prvi put ću nastupiti na ovom stadionu i jedva čekam. I, da, biće mi nešto novo i susret sa Drogbom, jer nismo igrali jedan protiv drugog. U Čelziju smo zajedno uradili mnogo, osvojili veliki broj trofeja, ali ovo je mnogo drugačije", kazao je češki golman.

Manćini: Murinjo je bio prvak zahvaljujući meni

Trener Galatasaraja Roberto Manćini je nedavno prisvojio zasluge za rezultate Mančester sitija koje ostvaruje Manuel Pelegrini, a sada je istakao i da je Inter s Murinjom osvojio Ligu šampiona zahvaljujući njegovom radu.

"Murinjo je s Interom osvojio "tripletu" zahvaljujući meni. Ostavio sam mu pravu ekipu, sa jakim mentalitetom koja je mogla da uradi sve - rekao je Manćini za engleske medije, a onda pokušao da se izvuče:

"Nisam baš to tako rekao", ispravio se Italijan.

"Kralj" ne želi da se zaustavi

Real Madrid je za vikend nakon 63 kola preuzeo prvo mjesto u Primeri, pa navijači nestrpljivo čekaju da se "merengesi" dokažu i u Ligi šampiona.

"Zadovoljan sam formom i rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone. Ali, svako takmičenje donosi nešto novo, pa i ovo gostovanje Šalkeu moramo da shvatimo kao izazov. Naš protivnik godinama unazad igra jako dobro u Evropi, pogotovo na svom terenu i to nam je dovoljno upozorenje", rekao je Karlo Anćeloti.

A koliko Šalke poštuje Madriđane najbolje je opisao trener "kraljevsko-plavih" Jens Keler.

"Nakon Bajerna Real je trenutno najbolja ekipa na planeti. Čeka nas paklena utakmica, ali mi na svom terenu nemamo alternativu, moramo da idemo na pobjedu", istakao je Keler.

Galerija

Bonus video: