Olimpijakos blizu senzacije, Borusija deklasirala Zenit

Vicešampion Evrope pobijedio u Rusiji sa 4:2, pa bi revanš u Dortmundu trebalo da predstavlja samo formalnost
10 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2014. 22:04h

Na pomolu je najveća senzacija osmine finala - Olimpijakos je na "Karaiskakiju" savladao Mančester junajted sa 2:0 i gurnuo engleskog šampiona na rub eliminacije.

Koliko sporo djeluju "crveni đavoli" i koliko su daleko od ritma koji zahtijeva vrhunski fudbal vidjelo se mnogo puta ove sezone, a reklo bi se da je kulminiralo večeras u Pireju u takmičenju u kojem je Junajted jedino mogao da vidi trofej, pa makar i na daljinu.

Ekipa Dejvida Mojesa za 90 minuta nije uradila gotovo ništa, pa poraz od 2:0 može da bude i dobar (Grci su imali šansi da slave i ubjedljivije), s tim što je šansu utakmice za Engleze promašio Robin van Persi u 82. minutu kada je desnom nogom prebacio gol sa desetak metara.

"Ovo je razočaravajuća noć za nas. Došli smo da pobijedimo, a primili smo dva gola i sada smo u problemu pred revanš. Znam da imamo šanse, ali s ovakvom igrom svakako ne. Ko je kriv? Najlakše je upirati prstom u nekog, ali rekao bih da smo svi u klubu jednako krivi za ovo što nam se dešava", rekao je vezista Junajteda Majkl Kerik.

Ovako, ostaće upisano da je Mančester izgubio prvi put na grčkom tlu i da su mu presudili golovi Alehandra Domingesa u prvom i Džoela Kempbela. Ta dva pogotka su donijela "crveno-bijelima" veliku nadu da 19. marta u revanšu mogu da obezbijede plasman u četvrtfinale.

"Nismo zaslužili ništa, ovo nam je najgori meč u Evropi ove sezone", jasan je Mojes.

Na kraju krajeva, sastav koji s klupe predvodi Španac Mićel je sinoć pokazao zašto je ove sezone izgubio samo dva meča u svim takmičenjima (oba od PSŽ-a u Ligi šampiona)...

"Ova noć će se pamtiti dugo, ali tek smo na pola puta. Želimo u četvrtfinale", kazao je Kempbel, strijelac drugog gola za Olimpijakos.

Borusija Dortmund je praktično već u četvrtfinalu Lige šampiona, nakon što je dala Zenitu četiri gola u Sankt Peterburgu (4:2) i propustila makar još toliko prilika koje joj je ukazala raštimovana odbrana ruskog predstavnika.

Nakon svega viđenog, kao i činjenice da Zenit do danas nije više od dva mjeseca odigrao takmičarsku utakmicu, Borusija je nadomak plasmana među osam najboljih.

Publika na stadionu se nije još ni smjestila na svoja mjesta kada je Borusija povela sa 2:0 - prvo Henrih Mhitarjan na asistenciju Marka Rojsa, potom i sam Rojs su već u 4. i 5. minutu usmjerili ovaj okršaj onako kako su mnogi očekivali.

"Nismo očekivali onakvu slabost Zenita na startu, dobro je da smo je iskoristili. Ne bih rekao da smo na korak od četvrtfinala, ovdje smo odradili tek 50 odsto posla", rekao je Jirgen Klop.

Zenit je kasnije smanjio preko Olega Šatova, da bi odmah potom Robert Levandovski povisio na 3:1.

Do kraja je Hulk iz penala unio novu neizvjesnost koja je trajala samo dva minuta jer je poljski napadač opet pogodio mrežu. I kod tog pogotka je asistent bio Rojs...

"Ono što se desilo u prvih pet minuta je riješilo sve. Ispali smo naivni, napravili smo mnogo grešaka i protivnik kao što je Borusija to zna da kazni. Međutim, kasnije smo reagovali, dali dva gola, ali ono što me brine je to da nemamo stabilnost u igri", rekao je trener Zenita Lućano Spaleti.

Galerija

Bonus video: