Valero suspendovan četiri meča, Juventusu globa od 25 hiljada eura

Valero je oštrije kažnjen jer je pokušao fizički da se obračuna sa sudijom. Valero će zbog kazne propustiti prvenstvene utakmice protiv Lacija, Juventusa, Kjeva i Napolija.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2014. 16:14h

Zbog crvenog kartone protiv Parme, fudbaler Fiorentine Borha Valero kažnjen je sa četiri meča suspenzije, odlučila je disciplinska komisija italijanske Serije A.

Taj meč završen je remijem 2:2, a Valero je dobio crveni karton poslije sukoba sa Đanijem Munarijem. Igrač Parme takođe je morao u svlačinionicu.

Munari je dobio jedan meč suspenzije, a Valero je oštrije kažnjen jer je pokušao fizički da se obračuna sa sudijom. Valero će zbog kazne propustiti prvenstvene utakmice protiv Lacija, Juventusa, Kjeva i Napolija.

Zbog uvrijedljivih transparenta koje su njegovi navijači istakli na gradskom derbiju protiv Torina (1:0), Juventus je kažnjen sa 25.000 eura.

Navijači su na tribinama istakli natpise "Kada letim avionom, mislim na Torino" i "To je samo sudar", aludirajući na avionsku nesreću iz 1949. godine u kojoj je stradao gotovo cio sastav tog kluba.

Zbog sličnog incidenta Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije kaznila je Juventus sa 10.000 eura i 2012. godine.

Nesreća šampionskog tima Torina dogodila se 4. maja 1949. godine kada je nadomak grada poginulo 18 fudbalera, klupski zvaničnici i novinari, koji su se vraćali iz Lisabona sa prijateljskog meča protiv Benfike.

Bonus video: