Hodžson razmišlja o dovođenju sportskog psihologa

"Stvar je u tome da bi trebalo da postanu sigurni. Moramo da znamo da su pripremljeni na najbolji način", rekao je Hodžson, a prenio BBC
0 komentar(a)
Hodžson, Foto: Savo Prelević
Hodžson, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.02.2014. 16:04h

Selektor reprezentacije Engleske Roj Hodžson razmotriće mogućnost dovođenja sportskog psihologa, kako bi pomogao igračima da podnesu pritisak i bolje se pripreme za izvođenje penala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Reprezentacija Engleske je šest od posljednjih 10 velikih turnira završila tako što je poražena poslije izvođenja penala.

"Imamo nekoliko samouvjerenih izvođača penala, ali drugi nisu toliko sigurni. Stvar je u tome da bi trebalo da postanu sigurni. Moramo da znamo da su pripremljeni na najbolji način", rekao je Hodžson, a prenio BBC.

Hodžson je predvodio Englesku na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine, kada je njegova ekipa u četvrtfinalu izgubila od Italije, poslije penala.

"Tada će se raditi o njihovom karakteru, samopouzdanju i njihovoj sposobnosti da ne razmišljaju o novinskim naslovima sljedećeg jutra. Ako psiholog pronađe način da to uradi, onda ćemo biti veoma, veoma srećni", rekao je engleski selektor.

Hodžson je takođe zatražio od predsjednika Biciklističkog saveza Engleske i selektora Dejva Brejlsforda da razgovara sa igračima uoči početka Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Neko ponekada zaboravi koliko su važni ovi turniri i koliko su to velike stvari. Nećete dobiti mnogo prilike za šuteve, a imaćete mnogo vremena da žalite ako ne šutnete najbolje što znate", rekao je Hodžson.

"Kladim se da na svijetu ima mnogo igrača koji se sjećaju turnira na kojima su igrali i koji žale što nisu uradili nešto više i da 'žele da su tada znali ono što znaju sada'. Možda će Brejlsford moći da ih posavjetuje", dodao je on.

Brejlsford, koji je tvorac uspjeha britanskih biciklista iz prethodnih godina, razgovaraće s fudbalskim reprezentativcima Engleske pre njihove prijateljske utakmice s Peruom, 30. maja na Vembliju.

On je prošle godine proglašen za viteza zbog uspjeha britanske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Pekingu i Londonu, ali i za uspjeh Bredlija Viginsa na Tur de Fransu 2012. godine.

Brejlsford je nedavno rekao da vjeruje da fudbalski svijet može mnogo da nauči od biciklista i u više navrata sastao se s Robertom Manćinijem i Aleksom Fergusonom dok su bili treneri Mančester sitija, odnosno Mančester junajteda.

Reprezentacija Engleske će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula, igrati u Grupi D sa Italijom, Urugvajem i Kostarikom.

Bonus video: