Atletiko ne želi da proda Dijega Koštu

"Mislim da nas Dijego Košta neće napustiti na kraju sezone. Ne želimo da ga prodamo, ili da ga iskoristimo kao dio dogovora za dovođenje nekog drugog igrača", rekao je Sereso
1 komentar(a)
Dijego Košta, Foto: Beta/AP
Dijego Košta, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2014. 15:56h

Predsjednik Atletiko Madrida Enrike Sereso rekao je danas da napadač Dijego Košta neće napustiti taj klub u ljetnjem prelaznom roku.

"Mislim da nas Dijego Košta neće napustiti na kraju sezone. Ne želimo da ga prodamo, ili da ga iskoristimo kao dio dogovora za dovođenje nekog drugog igrača", rekao je Sereso za španske medije.

Za 25-godišnjeg napadača zainteresovani su brojni klubovi, među kojima je i londonski Čelzi. Britanski mediji prenijeli su da je za Brazilca, koji je u septembru prošle godine dobio špansko državljanstvo, Čelzi spreman da plati 40 miliona funti i da proslijedi svog igrača Romelua Lukakua.

"Atletiko je firma koja za normalno funkcionisanje mora da prodaje igrače svake godine. Međutim, u ovom slučaju vjerujemo da možemo da zadržimo igrača još jednu sezonu", rekao je Sereso.

Košta: Udariću Ramosa, samo da pobijedimo Real

Dijego Košta je danas rekao da će učiniti sve, pa ako bude potrebno i udariti Serhija Ramosa, samo da bi njegova ekipa u predstojećem gradskom derbiju pobijedila Real.

"Nisam svetac na terenu, ali na prethodnim mečevim protiv Reala nisam bio previše borben. Ako bude trebalo, udariću Ramosa ili on mene, ali uvijek u granicama igre", rekao je Košta za Marku.

On je dodao da jedva čeka derbi i da je na meč sa Realom počeo da misli odmah poslije poraza od Osasune (3:0).

"Ne smijemo da izgubimo samopouzdanje poslije jednog poraza. Ako izgubimo biće teže osvojiti titulu, ali iskren da budem, mi nikada nismo ni bili pretendenti za to. Borimo se protiv svih, dobro nam ide i u slučaju pobjede ponovo ćemo se vratiti u igri", rekao je Košta.

Real je prošlog vikenda izbio na prvo mjesto na tabeli sa 63 boda, tri više u odnosu na prve pratioce Barselonu i Atletiko.

Derbi utakmica 26. kola Primere između Atletika i Reala igra se u nedjelju od 17 sati na "Visente Kalderonu".

Bonus video: