Sutjeska nikom ne da titulu

Aktuelni šampion i jesenji prvak, Sutjeska, slovi za najozbiljnijeg kandidata za titulu, čime bi prvi put od obnavljanja nezavisnosti neko odbranio tron
69 pregleda 1 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.02.2014. 09:55h

Nakon dva i po mjeseca zimskog sna, budi se i crnogorski fudbal, pošto su za danas zakazane utakmice 18. kola T-Com 1. CFL.

Aktuelni šampion i jesenji prvak, Sutjeska, slovi za najozbiljnijeg kandidata za titulu, čime bi prvi put od obnavljanja nezavisnosti neko odbranio tron.

Zadatak, ipak, neće biti nimalo lak, kada se zna da „plavi” imaju dva boda više od gradskog rivala Čelika, koji je doveo Nikolu Vujovića, Balšu Božovića, Milenka Nerića, Vlada Giljena i Aleksandra Đukića, sve sa ciljem da pomrsi računicu starijem „bratu”.

U šampionskom taboru sačuvali su tim iz jesenje sezone, koji je dodatno osvježen dolaskom Gorana Vujovića. Izabranici Dragana Radojičića na proljećnjoj premijeri ugostiće Zetu, koja je zimus dovela Savu Gardaševića, Boža Milića, Mitra Ćukovića i Marka Čolakovića, pa današnji susret s pravom nosi epitet derbija.

"Imamo svoj cilj i znamo kako da dođemo do njega. U proljećnom dijelu sezone Bistrica mora biti neosvojiva tvrđava za sve rivale. Moramo od prvog minuta napasti Zetu i jasno joj staviti do znanja da nema šta da traži na našem terenu. Vjerujem da ćemo iz kola u kolo podizati formu, i još jednom dokazati ko je najbolji tim u državi", rekao je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Čelik gostuje Mornaru i zna da ga čeka težak posao.

"Znajući koliko su bodovi potrebni Mornaru, nije teško zaključiti kakav nas meč očekuje. Kvalitet je, ipak, na našoj strani, što moramo da dokažemo na terenu", rekao je trener Nikšićana Slavoljub Bubanja.

"Nema predaje. Znamo ko nam dolazi u goste, znamo da nas očekuje težak meč, ali imamo i mi svoju računicu. Očekujem veliku borbenost i zalaganje, izgaranje do posljednjeg daha, a siguran sam da rezultat neće izostati", istakao je trener Mornara Obren Sarić.

Osim Petrovca, Budućnosti i Lovćena, u borbu za gornji dio tabele mogao bi da se uključi Rudar, koji je angažovao Blaža Igumanovića, Ivana Fatića i Bogdana Milića. Pljevljaci danas gostuju Grblju.

"Jači smo nego jesenas, posebno u napadu, a da ne pominjem da je i Igumanović opet sa nama i da je tu Fatić. Imamo kvalitet za dobre igre i rezultate, ostaje samo da to na pravi način potvrdimo i na terenu. Grbalj je jedna od najboljih naših ekipa, ali učinićemo sve da obradujemo navijače", rekao je trener Rudara Mirko Marić.

Budućnost gostuje u Tuzima, a obračun komšija biće u drugom planu, jer će se uprava i navijači Dečića oprostiti od dugogodišnjeg kapitena Edina Lekića, koji je zbog zdravstvenih problema morao da zabvrši karijeru.

Parovi 18. kola

Dečić - Budućnost (14.00)

Grbalj - Rudar (14.00)

Sutjeska - Zeta (14.00)

Petrovac - Lovćen (14.00)

Mornar - Čelik (14.00)

Mogren - Mladost (14.00)

Bonus video: