Timoščuk: Spremni smo za Borusiju

„Jasno je da će u Njemačkoj Bajern biti prvak, pa mislim da se Borusija okrenula Ligi šampiona i nisam iznenađen što je žrtvovala prvenstvenu utakmicu”, rekao je bivši vezista Bajerna
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2014. 14:54h

Fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga Anatolij Timoščuk rekao je da se njegova ekipa dobro pripremila za utakmicu sa Borusijom iz Dortmunda u Ligi šampiona, ali i da su Njemci slabiji u odnosu na prošlu sezonu, kada su igrali u finalu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Prvi meč osmine finala Lige šampiona na stadionu „Petrovskij” u Sankt Peterburgu počinje sjutra u 18 časova.

„To nije ista ekipa koja je prošle sezone igrala u finalu. Tada je bila mnogo jači”, rekao je Timoščuk.

Zenit je u decembru odigrao posljednju takmičarsku utakmicu, dok je Borusija u subotu izgubila od Hamburga sa 3:0.

„Takav poraz se dogodi ponekad, kada se ekipa koncentriše na predstojeću utakmicu u Ligi šampiona i mnogo trenira. Bez obzira na to - spremni smo. Dobro smo analizirali protivnika, a do utakmice ćemo sve pripremiti”.

„Jasno je da će u Njemačkoj Bajern biti prvak, pa mislim da se Borusija okrenula Ligi šampiona i nisam iznenađen što je žrtvovala prvenstvenu utakmicu. Željeli su da se dobro pripreme za meč protiv nas”, dodao je Timoščuk, koji se prošle godine iz minhenskog Bajerna vratio u Zenit.

Timoščuk će sjutra odigrati 50. utakmicu u Ligi šampiona. On je rekao da će mu iskustvo igranja u važnim mečevima pomoći.

„Nadam se da će moje iskustvo pomoći ekipi da ostvari dobar rezultat. Mnogo smo trenirali, dva puta dnevno, ali nije mi bilo teško. Mislim da smo uradili sve što je stručni štab tražio od nas”, rekao je on.

Trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop rekao je da očekuje bolju igru svog tima, od one iz meča u prvenstvu protiv Hamburga.

„Sjutra ćete vidjeti drugačiji tim, igraćemo mnogo bolje. Sami smo krivi za poraz od Hamburga”, rekao je Klop.

Borusija će sjutra igrati 199. utakmicu u evropskim takmičenjima. Ekipa je drugu godinu uzastopno izborila učešće među 16 najboljih ekipa.

„Ako iskoristimo naš potencijal, možemo da pobijedimo svaku ekipu. Slavili smo u teškoj grupi u prvoj fazi, pa sa mnogo samopouzdanja ulazimo u duel. Poraz protiv Hamburga neće ništa promijeniti”, rekao je fudbaler Borusije Nuri Šahin.

U njemačkom timu zbog povrede prepone neće biti Svena Bendera, napadač Robert Levandovski je prehlađen pa je njegov nastup neizvjestan.

Takođe, neizvjesno je i da li će se defanzivac Mats Humels oporaviti od povrede desnog stopala, dok je Neven Subotić odavno završio sezonu.

Bonus video: