Vilijan udario po Konteu: Otišao bih iz Čelsija da je on ostao

"Da li bih ostao da je tu Konte? Nema šanse", jasno je izgovorio brazilski vezista
56 pregleda 0 komentar(a)
Vilijan, Foto: Reuters
Vilijan, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.08.2018. 18:51h

Antonio Konte je jednostavno morao da ode iz Čelsija.

Zbog njega je klub prošlog ljeta napustio Dijego Kosta, a uradio bi to i Vilijan da je harizmatični Italijan kojim slučajem ostao u Londonu.

"Da li bih ostao da je tu Konte? Nema šanse", jasno je izgovorio brazilski vezista.

Vilijan je dugo bio na izlaznim vratima "plavaca", pominjalo se da je Čelsi odbio čak četiri ponude Barselone (posljednja je iznosila oko 70 miliona eura), ali je na kraju ostao i sada je spreman da opet uživa u fudbalu.

I to bez Kontea i sa Italijanom na klupi koji gaji potpuno drugačiji stil fudbala - Mauricijom Sarijem.

"Novi menadžer želi da igramo fudbal i da u njemu uživamo. Mislim da će biti zabavno, jer u napadu imamo mnogo igrača top klase. Tu su Azar, Pedro, Morata..., a takvi igrači žele samo da igraju najbolje što mogu", poručio je Vilijan.

Kod Kontea izgleda to nije bilo moguće, jer je uvijek tražio od kompletne ekipe da prvo misli na odbranu.

Ne može se reći da Konte nije bio uspješan na "Stamford bridžu", za dvije sezone je osvojio Premijer ligu i FA kup, ali igrači jednostavno nisu bili zadovoljni, a često se spekulisalo da menadžer ima i problem sa upravom kluba.

"Sada nam Sari omogućava ono što nismo imali, a to je sloboda u igri. Vidjećemo kako će sve izgledati", istakao je Vilijan.

Čelsi je dobro otvorio sezonu, u subotu je pobijedio Hadersfild rezultatom 3:0, a i pojačanja koja je doveo Sari su jasna poruka da će ove sezone navijači gledati drugačiji, ofanzivniji fudbal.

Iz Napolija je došao Žoržinjo u transferu preko 60 miliona eura, a prije nekoliko dana je na pozajmicu iz Real Madrida stigao Mateo Kovačić.

"Sjećam se kada mi je Dijego Kosta prošlog ljeta javio da ide iz Čelsija. Bio sam iznenađen, a onda mi je i rekao da mu je Konte običnom porukom saopštio da ne računa na njega. Takvog igrača kakav je Dijego ne smijete da pustite, nije ga lako nadomjestiti, jer donosi ogromnu energiju", zaključio je Vilijan.

Bonus video: