Brnović: Imamo šansu, teže je bilo prošlog puta

"Imamo šansu da se borimo za plasman na Evropsko prvenstvo, mislim da možemo da igramo sa svim reprezentacijama u grupi, samo da nas posluži zdravlje"
28 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.02.2014. 13:46h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Selektor Crne Gore Branko Brnović bio je djelimično zadovoljan žrijebom koji je odveo "sokole" u grupu G zajedno sa Rusijom, Švedskom, Austrijom, Moldavijom i Lihtenštajnom.

Stajući u redu iza ruskog selektora Fabija Kapela i Šveđanina Erika Hamrena (takav redosljed na kraju donio bi Crnoj Gori baraž), u miks-zoni Palate Akropolis u Nici, Brnović je ponovio riječi gotovo svih selektora koji su se okupili ovdje Azurnoj obali - "moglo je da bude i lakše i teže".

"Grupa nije laka, ali nije ni teža nego prošli put, kada smo bili sa Englezima, Ukrajincima i Poljacima. Imamo šansu da se borimo za plasman na Evropsko prvenstvo, mislim da možemo da igramo sa svim reprezentacijama u grupi, samo da nas posluži zdravlje i da igrači budu spremni. Ako to bude slučaj, mislim da zavisi od nas i da ćemo sami odlučivati".

Po Brnoviću, Rusija je blagi favorit grupi, zatim Švedska, dok su Austrijanci tim koji nikako ne treba potcijeniti.

"Rusi su se plasirali na Svjetsko prvenstvo, imaju dobru reprezentaciju, vodi ih Fabio Kapelo i sigurno da oni imaju blagu prednost na startu".

Brnović, međutim, nije želio Šveđane iz drugog šešira...

"Kako se odvijao žrijeb, poželio sam da izvučemo Mađarsku, a da izbjegnemo Švedsku ili Hrvatsku. Na kraju su nas dopali Šveđani koji imaju odličan tim, predvođen Ibrahimovićem, ali ponavljam da možemo sa svima da igramo, da će zavisiti i od nas. Vrijebaćemo svoju šansu", kazao je Brnović.

Pokušaćemo da Moldaviiji vratimo sa kamatom!

Na kraju - opet Moldavija!

Novi susret sa reprezentacijom koja je prije četiri mjeseca nanijela Crnoj Gori najveći šamar u istoriji (2:5 pod Goricom na kraju kvalifikacija), nije kod Brnovića izazvao nelagodu. Naprotiv...

"Ne, meni je drago što smo opet izvukli Moldaviju! Imamo šansu da pokažemo svima da je ono bio samo loš dan nakon napornog puta iz Engleske. Ubijeđen sam da ćemo to uraditi i drago mi je što smo dobili priliku. Pokušaćemo da im vratimo sa kamatom.

Bonus video: