Sutjeska spremna da mijenja istoriju

Sutjeska, koja na polusezoni ima dva boda više od Čelika, pokušaće da postane prvi tim u CFL-u koji je odbranio titulu
2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.02.2014. 12:54h

Tri dana uoči početka proljećnog dijela sezone kraj Bistrice provijava optimizam na svakom koraku.

Aktuelni šampion spreman je da u nastavku prvenstvene trke opravda visoke ambicije i promijeni istoriju Crnogorske fudbalke lige, u kojoj se još nije desilo da jedan tim dva puta uzastopno osvoji titulu.

Istina, zadatak neće biti nimalo lak, kada se zna da se i gradski rival Čelik nada šampionskom prstenu…

"Dobro smo radili u pripremnom periodu. Mislim da spremni dočekujemo nastavak prvenstvene trke i to ćemo dokazati na terenu. Uželjeli smo se takmičarskih mečeva zbog čega sa nestrpljenjem iščekujemo borbu za bodove. Po svemu sudeći, proljećni dio sezone biće interesantniji od jesenjeg dijela. Vodiće se velika borba za vrh tabele, a interesantno će biti i na dnu gdje će nekoliko ekipa pokušati da izbjegne zonu baraža".

"Sve ovo jasno ukazuje da nas očekuje težak put do krajnjeg cilja. Protivnike ne smijemo dijeliti na lake i teške. Jednostavno, na svakom meču moramo ići na pobjedu. Uostalom, šampion uvijek mora da stremi ka uspjehu. Nećemo gledati u tuđe dvorište, dosta toga zavisiće od nas i to je najvažnije", rekao je Igor Ćuković, defanzivac Sutjeske.

Nikšićki “plavo-bijeli” na polusezoni imaju dva boda više od gradskog rivala Čelika, sedam više od Lovćena i Petrovca, a osam od petoplasirane Budućnosti, pa u nastavak šampionata ulaze kao glavni favoriti za osvajanje titule.

Ipak, u ekipi Sutjeske spuštaju loptu na zemlju, svjesni da ih do odbrane trona čeka mukotrpan put...

"Na nama je velika odgovornost. Zaista želimo da odbranimo krunu. Maksimalno smo posvećeni obavezama. Spremaćemo se od meča do meča, s obzirom da se taj recept pokazao kao ispravan. Na otvaranju sezone dočekujemo Zetu i taj meč je u ovom trenutku najvažniji. Na svom terenu greške ne smiju da nam se dešavaju, što ne znači da ćemo na strani igrati opušteno. Očekujem da ćemo iz kola u kolo podizati formu i ujedno dokazati da imamo tim za najveće domete. U svakom slučaju, ja sam optimista", jasan je Ćuković.

CFL se nastavlja u utorak, mečevima 18. kola. Osim meča Sutjeska - Zeta, na programu su dueli Dečić - Budućnost, Mornar - Čelik, Petrovac - Lovćen, Mornar - Čelik i Mogren - Mladost.

Bonus video: