Bartomeu: Sve smo radili po zakonu

Od početne naknade za prenos, brazilski klub Santos dobio je 17,1 miliona eura, a Nejmarov otac zaradio je 40 miliona eura
2 komentar(a)
Nejmar, Foto: Beta/AP
Nejmar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.02.2014. 14:08h

Predsjednik Barselone Đozep Bartomeu izjavio je danas da je taj fudbalski klub sve radio po zakonu kada je potpisivao ugovor sa Nejmarom i da bi ponovo učinio isto, uprkos tome što je klub optužen za utaju poreza.

Španski sud podigao je juče optužnicu protiv Barselone zbog utaje poreza navodeći da je klub prevario državu za 9,1 miliona eura kroz isplate različitih kompanija i lažnih ugovora.

"Sve smo uradili u skladu sa zakonom. Naš ugovor s Nejmarom i njegovim bivšim klubom Santosom je potpuno legalan. Pregovori, transakcije, ugovori, sve je urađeno po zakonu i sve bismo ponovo uradili na isti način", rekao je Bartomeu, prenijeli su španski mediji.

Bivši predsjednik Barselone Sandro Rosel podnio je ostavku prošlog mjeseca, pošto je objavljeno da je Nejmarov transfer koštao 86,2 miliona eura, a ne kako je klub saopštio 57,1 milion eura.

Od početne naknade za prenos, brazilski klub Santos dobio je 17,1 miliona eura, a Nejmarov otac zaradio je 40 miliona eura.

Španski sud takođe istražuje posebne tužbe protiv Rosela,

Bartomeua i drugog potpredsjednika kluba Havijera Fausa, ali i protiv Nejmarovog oca zbog pronevjere i prevare sa dokumentima.

"Sav novac koji moja firma dobija ide u Brazil, čak i sa onim kompanijama sa sjedištima u inostranstvu. Sve stiže u Brazil i sav poraz se naplaćuje u Brazilu", naveo je Nejmarov otac.

Bonus video: