Grande: Pujol najvjerovatnije propušta SP u Brazilu

"Još ga nismo otpisali, ali svakako da bi morao da igra češće, kako bi mogao da bude izabran u tim", rekao je pomoćni trener španske reprezentacije
0 komentar(a)
Pujol, Foto: Reuters
Pujol, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2014. 11:51h

Pomoćni trener u španskoj fudbalskoj reprezentaciji Toni Grande rekao je danas da kapiten Barselone Karles Pujol najvjerovatnije neće biti u ekipi za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Pujol je igrao za reprezentaciju Španije koja je osvojila Evropsko prvenstvo 2008. godine i Svjetsko prvenstvo 2012. godine, ali je ove sezone zbog povreda i lošije forme bio starter u samo četiri prvenstvene utakmice, a u devet mečeva ukupno.

"Još ga nismo otpisali, ali svakako da bi morao da igra češće, kako bi mogao da bude izabran u tim. Nije gotovo, ima još nešto više od tri mjeseca do Svjetskog prvenstva, ali u teškoj je situaciji", rekao je Grande za španske medije.

Grande je rekao da je Pujol prethodnih godina mnogo doprinio uspjehu reprezentacije.

"On je dugo bio važan igrač za reprezentaciju, ne samo na terenu, nego i van njega. Pujol je zahvaljujući svom iskustvu, posvećenosti, ponašanju i optimizmu primjer drugim igračima", rekao je Grande.

Svjetsko prvenstvo održaće se od 12. juna do 13. jula u Brazilu, a aktuelni šampion Španija igraće u Grupi B sa Holandijom, Čileom i Australijom.

Bonus video: