Mediji: Januzaj će odbiti poziv FS Kosova

Kako je jutros prenio belgijski sajt HLN, Januzaj će odbiti zahtjev Kosova da igra za reprezentaciju u njenoj prvoj međunarodnoj utakmici, protiv Haitija 5. marta u Kosovoj Mitrovici
0 komentar(a)
Adnan Januzaj, Foto: Manutd.com
Adnan Januzaj, Foto: Manutd.com
Ažurirano: 20.02.2014. 18:43h

Fudbaler Mančester junajteda Adnan Januzaj odbiće poziv Fudbalskog saveza Kosova da nastupi za reprezentaciju protiv Haitija u prijateljskoj utakmici, prenijeli su danas belgijski mediji.

Januzajovi roditelji su sa Kosova, a on je rođen u Belgiji, pa teoretski može da igra i za reprezentacije Srbije, Albanije i Belgije.

On je odbio belgijski savez, a britanski mediji spekulisali su da bi mu i engleski savez ponudio da igra za nacionalni tim, ali da bi se za to stekli uslovi, mora da živi u toj zemlji najmanje šest godina.

On je u martu 2011. godine iz Anderlehta prešao u mladi tim Mančester junajteda, a na kraju prošle sezone, tadašnji trener Aleks Ferguson uvrstio ga je u prvi tim.

Kako je jutros prenio belgijski sajt HLN, 19-godišnji fudbaler Mančester junajteda će odbiti zahtjev Kosova da igra za reprezentaciju u njenoj prvoj međunarodnoj utakmici, protiv Haitija 5. marta u Kosovoj Mitrovici.

Svjetska fudbalska federacija (Fifa) nedavno je dozvolila Kosovu da igra prijateljske utakmice, a belgijski mediji prenijeli su da je utakmica sa Hitijem "suviše rano" za Januzaja i da on neće žuriti sa odlukom o nastupu za bilo koju reprezentaciju.

Januzajov agent je ove nedjelje negirao da je bilo kontakta sa Fudbalskim savezom Kosova.

Bonus video: