Roben: Sporno je isključenje Šćešnjija

"Penal jeste bio, ali je kontroverzna odluka o isključenju golmana", kazao je Arjen Roben
6 komentar(a)
Roben, Foto: REUTERS
Roben, Foto: REUTERS
Ažurirano: 20.02.2014. 15:29h

Bajern je i drugu godinu zaredom u Ligi šampiona naletio na Arsenal u osmini finala, samo su ovoga puta izabranici Arsen Vengera pružili neuporedivo jači otpor. Čak su "tobdžije" bile opasnije do 37. minuta, i samo je Manuel Nojer sjajnim odbranama spasavao prvaka Evrope. A onda je italijanski sudija Nikola Ricoli isključio golmana Vojteha Šćešnjog i Bajern je iskoristio brojčanu prednost da u nastavku sa dva gola trasira put u četvrtfinale. Poput Sitija noć ranije i "tobdžije" su nezadovoljne suđenjem.

"Presudio je sporni crveni karton Šćešnjom. Tačno je da je bio penal, jer sam na asistenciju Krosa prije stigao do lopte kada me je golman zakačio po članku i tada sam izgubio ravnotežu i nijesam vidio loptu. Penal jeste bio, ali je kontroverzna odluka o isključenju golmana", kazao je Arjen Roben.

Toi je bio odgovor Holanđanina na prozivke trenera Arsenala, Arsena Vengera, da je teatralnim padom "pomogao" Ricoliju u nepravednoj odluci.

"Rekao sam Robenu kada se primakao klupi da je preuveličao epizodu kod faula Šćešnjog. Roben ima ogromno iskustvo i umije da uljepša pad. Bilo kako bilo, sudija je isključenjem Šćešnjog ubio utakmicu, u kojoj smo bili opasniji do crvenog kartona", naglasio je Venger.

Bonus video: