Šefovi Fife brane sudiju Eriksona, Pelegrini bijesan

Pelegrini je kritikovao Eriksena što je prekršaj Demikelisa nad Mesijem u 54. minutu “uvukao” u šesnaesterac, iako je prekršaj bio koji centimetar iza linije
82 pregleda 4 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2014. 10:30h

Čelni ljudi Fife stali su u zaštitu švedskog sudije Jonasa Eriksona, koji se u utorak veče našao pod žestokim udarima kritike trenera Mančester sitija Manuela Pelegrinija.

Izjave čileanskog trenera otišle su toliko daleko da je konstatovao da utakmica poput okršaja Sitija i Barselone treba da bude povjerena arbitru iz “veće i fudbalski reprezentativnije zemlje nego što je Švedska”.

"Totalna je glupost reći da ne treba birati sudiju iz fudbalski male zemlje. Ako se neki arbitar dokaže na najvećem mogućem nivou, totalno je nebitno iz koje zemlje dolazi. Pažljivo sam gledao utakmicu i pročitao izjave menadžera Sitija. Mogu samo da kažem da je Erikson dobro obavio posao. U pitanju je iskusni sudija top-nivoa, koji je odabran da sudi utakmice Svjetskog prvenstva", kazao je potpredsjednik Uefe Džim Bojs.

Pelegrini je kritikovao Eriksena što je prekršaj Demikelisa nad Mesijem u 54. minutu “uvukao” u šesnaesterac, iako je prekršaj bio koji centimetar iza linije.

Barsa je povela iz penala, a domaćin do kraja utakmice igrao sa igračem manje.

Pelegrini nije bio ljut samo zbog tog detalja...

"Bio je uz Barselonu od početka do kraja utamice. Nije jednako tretirao dva tima, imao je potpuno neujednačen kriterijum", pričao je Čileanac.

Gotovo cijelu konferenciju za novinare nakon prve utakmice osmine finala Lige šampiona Pelegrini je posvetio sudiji...

"Faul je bio van šesnaesterca, ali to nije najveća greška - mnogo je veća nedosuđen faul nad Hesusom Navasom koji je prethodio toj akciji. Iz vezanih grešaka sudije mi smo primili gol i ostali sa igračem manje protiv ekipe koja nam prije toga nije stvorila ni šansu".

Čileanac se nije zaustavio...

"Sudio nam je sudija koji nema iskustva za ovaj nivo, koji nije dorastao ovakvom meču".

Bonus video: