Bajern priželjkuje reprizu, Arsenal sanja osvetu

Šampion ne bi imao ništa protiv da se ponovi prošla godina i duel na "Emirejtsu". Sedmostruki prvak čeka Simeonea na "San Siru"
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2014. 12:18h

Bajern je prošle sezone u Londonu najavio velike stvari u Ligi šampiona, a ove sezone mu put ka odbrani krune počinje sa iste tačke na geografskoj mapi - Bavarci u dvoboju sa Arsenalom priželjkuju da u ovogodišnjoj osmini finala sve bude kao i prije 12 mjeseci.

Aktuelni šampion je tada na "Emirejtsu" slavio sa 3:1, računalo se da je siguran učesnik četvrtfinala, ali su Englezi u revanšu u Minhenu pobijedili sa 2:0 i bili blizu da naprave jedan od najvećih preokreta u Ligi šampiona ikada...

"Sjećam se tog revanša, vidio sam strah u očima kod igrača Bajerna - rekao je Arsen Venger. Ali, mislim da tada nismo bili mentalno jaki kao danas, naše šanse su sada veće. Prošle godine smo na megdan Bajernu izašli nakon poraza od Blekburna u FA kupu, a sada igramo nakon velike pobjede nad Liverpulom. Ona nas je podigla", rekao je Venger.

Ako su "tobdžije" u ovom trenutku bolje nego prije godinu, šta onda reći za Bajern?

Bavarci i sada imaju sve - igraju spektakularno, pobjeđuju sve redom i u Njemačkoj i u Evropi, jedina promjena je što je posao Jupa Hajnkesa preuzeo Pep Gvardiola.

Arsenal bi samo da se odbrani

"Ove godine ne smijemo da primimo golove kod kuće kao prošle. Ključ je da sačuvamo mrežu, a to možemo samo ako odigramo perfektnu utakmicu. Moramo da budemo jaki na svakom dijelu terena, jer je protivnik fenomenalan", jasan je Francuz.

Venger je ovom izjavom jasno stavio do znanja da neće po svaku cijenu tražiti pobjedu na svom terenu, da bi i sa 0:0 pred Minhen bio prezadovoljan. Međutim, pitaće se i Bajern...

"Idemo u London svjesni da će biti pakleno. Arsenal ove sezone igra jako dobro, očekujem žestoku borbu u oba susreta", kazao je Tomas Miler.

Arsenal u večerašnji duel ulazi bez suspendovanog Mikela Artete, nema ni povrijeđenog Arona Ramzija, dok u sastavu Bajerna neće biti Franka Riberija koji bi trebalo da bude oporavljen za revanš.

Gvardiola: Poštovanje za Vengera

Za Gvardiolu utakmicom s Arsenalom počinju istinski ispiti na klupi Bajerna, iako je sve što je do sada uradio u novom klubu bilo izvanredno.

"Uvijek sam govorio da imam veliko poštovanje prema Vengeru i njegovoj fudbalskoj filozofiji. Arsenalov kvalitet nije sporan, taj klub ga pokazuje godinama u Ligi šampiona, ali nas samo zanima prolaz. Arsenal ima odlične vezne igrače, koji se jako dobro kreću i otežavaju posao svakoj odbrani. Moj tim mora da svede greške na minimum, inače ćemo naići na velike probleme", rekao je Gvardiola.

Atletiko napada ranjenog velikana

Malo je klubova na planeti, gotovo da ih i nema, koji dođu u Milano kao favoriti, među njima donedavno sigurno nije bio Atletiko Madrid.

Ali, kriza u Gradu mode i meteorski uspon "kolćonerosa" koji traje godinama govore da španski predstavnik ima veće šanse da prođe u četvrtfinale.

Tim prije i što se već dokazani Dijego Simeone sudara sa trenerom-početnikom Klarensom Sedorfom koji je nedavno preuzeo Milaneze umjesto Masimilijana Alegrija.

"Ovo sigurno nije najbolji Milan koji pamtim, ali istorija se ne mijenja. A, ona kaže da je Milan velikan evropskog fudbala. Očekujem mnogo jakog protivnika večeras, a mi treba da znamo da će ovaj duel trajati 180 minuta. Ništa se neće riješiti večeras na "San Siru", kazao je Simeone, koji je kao igrač bio gradski rival sa „rosonerima” nastupajući za Inter.

Milan ne može da računa na Rikarda Montoliva i Salija Muntarija, pod znakom pitanja su Kaka i Kristijan Sapata, dok u timu Atletika sigurno neće biti lijevog beka Felipea Luiza, te Tijaga.

Male su šanse da s klupe uđe oporavljeni David Vilja.

Galerija

Bonus video: