Bajern sjutra u Londonu, Atletiko na San Siru

Arsenal je prošlog vikenda u osmini finala engleskog FA kupa savladao Liverpul sa 2:1, dok je Bajern u Bundesligi deklasirao Frajburg sa 4:0
0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Beta/AP
Arsenal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.02.2014. 16:40h

Aktuelni šampion Evrope Bajern iz Minhena, poslije dva i po mjeseca pauze, gostovanjem londonskom Arsenalu u prvom meču osmine finala Lige šampiona sjutra nastavlja pohod ka odbrani trofeja.

To će biti repriza prošlosezonskog duela, u istoj fazi takmičenja, kada je Bajern, uprkos porazu u Minhenu, prošao dalje zahvaljujući trijumfu u Londonu.

"Znamo da će nam biti izuzetno teško protiv Bajerna, radi se o veoma jakoj ekipi. Ipak, mi smo Arsenal, imamo velike ambicije. Uradićemo sve kako bi se plasirali u četvrtfinale elitnog takmičenja", rekao je Venger za klupski sajt.

Defanzivac šampiona Evrope Džerom Boateng ocijenio je da je Mesut Ozil ključni igrač Arsenala.

"Moramo dobro da motrimo na njega. Važno je da na terenu dokažemo da smo bolji. Ne smijemo da dozvolimo sebi da jurimo rezultat", naveo je Boateng.

Arsenal je prošlog vikenda u osmini finala engleskog FA kupa savladao Liverpul sa 2:1, dok je Bajern u Bundesligi deklasirao Frajburg sa 4:0.

U isto vrijeme na milanskom San Siru sedmostruki prvak Evrope dočekaće Atletiko iz Madrida koji ove sezone predstavlja apsolutni hit u Primeri.

"Atletiko zaista igra sjajno u prvenstvu, imaju odličnu ekipu. Dijego Simeone je bio fantastičan fudbaler, a sada je sjajan trener", rekao je najbolji, ali i najkontroverzniji igrač Milana Mario Baloteli.

Atletiko u Primeri dijeli prvo mjesto na tabeli sa Barselonom i Realom, a prošlog vikenda u šampionatu je pobijedio Valjadolid sa 3:0.

"Jasno je da u ovom trenutku obje ekipe imaju podjednake šanse za prolaz u četvrtfinale. Milan je veliki klub i očekujem dobre utakmice", rekao je fudbaler Atletika Raul Garsija koji je juče produžio ugovor sa madridskim klubom do ljeta 2018. godine.

Obje sjutrašnje utakmice osmine finala igraju se od 20.45.

Bonus video: