FSCG: Održan sastanak posvećen bezbjednosti

Sastanak, koji je organizovan na inicijativu FSCG i Uprave policije, za učesnike je imao predstavnike fudbalski klubova i navijačkih grupacija FK Budućnost i FK Čelik, kao i predstavnika FK Sutjeska
0 komentar(a)
Navijači, Foto: FSCG
Navijači, Foto: FSCG
Ažurirano: 18.02.2014. 15:22h

Komisija za bezbjednost Fudbalskog saveza Crne Gore održala je danas sastanak posvećen bezbjednosnoj situaciji na utakmicama u crnogorskim fudbalskim takmičenjima, objavio je FSCG.

Sastanak, koji je organizovan na inicijativu Fudbalskog saveza Crne Gore i Uprave policije, za učesnike je imao predstavnike fudbalski klubova i navijačkih grupacija FK Budućnost i FK Čelik, kao i predstavnika fudbalskog kluba Sutjeska.

Na sastanku se govorilo o bezbjednosnoj situaciji na stadionima u Crnoj Gori sa posebnim akcentom na utakmice klubova koji imaju organizovane navijačke grupe - "varvari", "vojvode" i "fap mašina".

Zajednička ocjena svih učesnika je da u prvom dijelu šampionata nije bilo većih problema, ali je u isto vrijeme konstatovana potreba za daljim unaprijeđenjem bezbjednosne situacije, navodi se u saopštenju.

Uz izražavanje spremnosti na ulaganje dodatnih napora, ocijenjeno je da je preventivno djelovanje svih učesnika sastanka neophodno za poboljšanje bezbjednosne situacije na stadionima u Crnoj Gori.

Svi učesnici sastanka složni su u ocjeni da je za poboljšanje bezbjednosne situacije i unaprijeđenje svih uključenih strana neophodno postojanje partnerskog odnosa, kao i veća angažovanost i intezivnija međusobna komunikacija.

Bonus video: