Mertezaker: Bajern je jedna od najboljih ekipa na svijetu

"Moramo da odigramo dvije savršene utakmice. Sada znamo kako da ih izbacimo, pošto mislim da smo u boljem psihološkom stanju nego prošle godine"
0 komentar(a)
Arsenal, Mertezaker, Foto: Beta AP
Arsenal, Mertezaker, Foto: Beta AP
Ažurirano: 18.02.2014. 14:10h

Fudbaler Arsenala Per Mertezaker rekao je, uoči predstojeće utakmice u osmini finala Lige šampiona, da Bajern iz Minhena ima jednu od najboljih ekipa na svijetu, ali da njegova ekipa ima šansu da izbaci evropskog prvaka.

Fudbaleri londonskog kluba sjutra od 20.45 na svom terenu igraju protiv aktuelnog šampiona Evrope Bajerna iz Minhena, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

"Bajern trenutno ima jednu od najboljih ekipa na svijetu. Ali, igramo na svom terenu i imamo mnogo samopuzdanja. U posljednjih nekoliko utakmica nismo primili gol na domaćem terenu i to nam daje samopouzdanje", rekao je Mertezaker.

"Moramo da odigramo dvije savršene utakmice. Sada znamo kako da ih izbacimo, pošto mislim da smo u boljem psihološkom stanju nego prošle godine. Naučili smo mnogo iz tog duela, a ovoga puta ćemo biti bolji. Imamo šansu da izbacimo evropskog prvaka. Želimo da

postignemo izuzetan rezultat, pa moramo da pobijedimo najboljeg", dodao je on.

Arsenal i Bajern su i prošle sezone igrali u osmini finala, a "tobdžije" su eliminisane, uprkos pobjedi od 2:0 u Minhenu. U Londonu je Bajern pobijedio sa 3:1.

Arsenal u utakmicu ulazi poslije pobjede nad Liverpulom (2:1) u FA kupu, dok je Bajern bio ubjedljiv u prvenstvu protiv Frajburga (4:0).

U londonskom timu zbog suspenzije neće biti Mikela Artete, dok zbog povreda neće nastupiti Tomas Vermalen, Aron Remzi i Abu Dijabi.

Fudbaler Bajerna Tomas Miler rekao je da očekuje tešku utakmicu.

"Biće teško. Znamo da ćemo morati da idemo do granice bola. Ali, u London idemo u dobrom raspoloženju, s nizom dobrih rezultata", rekao je Miler.

Fudbaleri Bajerna su pobijedili u 19 od 21 prvenstvene utakmice, uz dva remija, a u posljednjih šest utakmica u svim takmičenjima primili su samo jedan gol.

U ekipi Pepa Gvardiole zbog povreda neće biti Franka Riberija i Đerdana Šaćirija.

Bonus video: