Pelegrini: Ne plašimo se Barselone

„Naši navijači zaslužuju pobjedu protiv velikog kluba, kako bi vidjeli kako ekipa napreduje. Barselona je pravi primjer, veliki klub sa izuzetnom istorijom”, rekao je Jaja Ture
6 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.02.2014. 12:05h

Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da se njegova ekipa ne plaši predstojećeg duela sa Barselonom, u osmini finala Lige šampiona.

Sitija sjutra od 20.45 na svom terenu prvi put nastupa u toj fazi najelitnijeg evropskog takmičenja.

„Ne plašim se tog duela, pošto moj tim mora da nastavi da se razvija i stekne mentalitet igranja protiv velikih ekipa, bilo da je to u osmini finala ili četvrtfinalu”.

„Nadam se da možemo da pobijedimo na domaćem terenu”, rekao je Pelegrini, prenio je Dejli Mejl.

„Ovo je dobra prilika da pokažemo koliko smo kvalitetni. Oni su iskusni, imaju odličan tim, najboljeg fudbalera svijeta (Lionela Mesija), ali mislim da i mi imamo dobar tim”, dodao je on.

U ekipi Sitija neće biti napadača Serhija Aguera i defanzivca Matije Nastasića, ali će u timu biti Samir Nasri, koji se oporavio od povrede.

Mančester siti ove sezone dobro igra na svom terenu, od 20 utakmica nije pobijedio u samo dvije i primio je samo 18 golova.

Siti u utakmicu ulazi poslije trijumfa nad Čelzijem od 2:0 u FA kupu, dok je Barselona pobijedila u prvenstvu Rajo Valjekano sa 6:0.

„Pojedini igrači su Barselonina prednost, ali ne velika. U posljednje tri ili četiri godine Barselona je najbolji tim svijeta i ima mnogo dobrih igrača”.

„Biće spektakularna utakmica. Moramo da igramo agresivno, a nadam se da će rezultat doći. Vjerujemo u pobjedu”, rekao je Pelegrini.

Adut Sitija je Jaja Ture, koji je tri godine igrao za Barselonu.

„Naši navijači zaslužuju pobjedu protiv velikog kluba, kako bi vidjeli kako ekipa napreduje. Barselona je pravi primjer, veliki klub sa izuzetnom istorijom. Biće to velika utakmica, a mi imamo želju da se dokažemo”, rekao je Ture.

Trener Barselone Herardo Martino je istakao da je zadovoljan igrom svojih fudbalera.

„U dobroj formi ulazimo u meč sa Sitijem, ovo je savršeni trenutak da probamo da se plasiramo u četvrtfinale. Većina naših fudbalera igra prilično dobro”, rekao je Martino.

Mesi je protiv Raja bio dvostruki strelac i sa 228 golova na 263 prvenstvene utakmice izjednačio se na 3. mjestu liste najboljih strijelaca sa Raulom. Ispred njih su Telmo Sara (251) i Ugo Sančes (234).

„Pobjeda protiv Raja će nam donijeti mnogo samopouzdanja pred predstojeće duele. Utakmica sa Sitijem će biti tijesna, pošto oba tima imaju dobre igrače”, rekao je fudbaler Barselone Pedro.

Revanš utakmica na programu je 12. marta na stadionu „Kamp nou” u Barseloni.

Bonus video: