Oks i Podolski srušili Liverpul

Arsenal pobijedio "redse" sa 2:1 i za polufinale će se sastati sa Evertonom koji je pobijedio Svonsi
8 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2014. 18:28h

Arsenal je samo osam dana nakon brodoloma u Liverpulu u prvenstvu (1:5) ispravio stvari u FA kupu i preživio delikatan momenat - "tobdžije" su savladale "redse" sa 2:1 i igraće u četvrtfinalu najstarijeg svjetskog takmičenja.

Za razliku od prvenstvenog okršaja na "Enfildu", Arsenal je ovog puta bio pametniji, smireniji i konkretniji - Aleks Okslejd-Čembrlen u 16. i Lukaš Podolski u 47. minutu donijeli su sastavu Arsena Vengera ogromnu zalihu pred posljednjih pola sata igre.

Liverpul nije bio slabiji rival, čak je imao i zrelije šanse, ali zakazali su golgeteri Luis Suares i Danijel Staridž, s tim što je Urugvajac iznudio penal poslije kontakta sa Podolskim koji je realizovao Stiven Džerard.

Ali, to je bilo sve od Liverpula, pa je Brendan Rodžers morao da se pozdravi s peharom...

"Ponosan sam na ekipu i njenu reakciju na težak poraz od Liverpula prethodne sedmice. Zadovoljan sam intenzitetom igre", rekao je Venger i odbio da nastavi medijsko prepucavanje sa Žozeom Murinjom:

"Ne želim da pričam o takvim stvarima. On je opet pokazao da ne poštuje nikog, a ja ga nikada nisam pomenuo na konferenciji za medije. Jedno sigurno znam - sve ovo mnogo više ponižava Čelzi nego mene", kazao je Francuz.

Rival "tobdžijama" u četvrtfinalu će biti Everton koji je savladao Svonsi.

"Karamele" su na "Gudisonu" slavile sa 3:1, a meč je riješen u drugom poluvremenu u kojem je sastav Roberta Martinesa krunisao dominaciju...

Tvorac pobjede je bio Stiven Nejsmit koji je prvo u 65. minutu iskoristio grešku odbrane gostiju i donio prednost od 2:1, a onda i osam minuta kasnije iznudio penal koji je u pogodak pretvorio Lejton Bejns.

Prethodno, Everton je već u 4. minutu poveo preko Lasine Traorea, a poravnao je u 15. Džonatan de Guzman.

Mančester siti i Vigan će se sastati u reprizi prošlogodišnjeg finala, dok Sanderlend čeka pobjednika duela Brajtona i Hala koji je na programu sjutra veče.

Šefild junajted je pobijedio Notingem forest (3:1) i u četvrtfinalu će igrati sa boljim iz okršaja Šefild venzdija i Čarltona.

Rezultati

Everton – Svonsi 3:1

Šefild junajted - Notingem forest 3:1

Arsenal – Liverpul 2:1

Ponedjeljak

Brajton – Hal

Subota

Sanderlend - Sautempton 1:0

Kardif - Vigan 1:2

Šefild Venzdi - Čarlton (odloženo)

Mančester siti - Čelzi 2:0

Galerija

Bonus video: