To se čekalo: Jovetić srušio Čelzi i odveo Siti u četvrtfinale

Crnogorski reprezentativac je bio precizan u 17. minutu, dok je konačan rezultat postavio Samir Nasri u 67. minutu
18 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2014. 19:34h

Stevan Jovetić bio je jedan od dvojice strijelaca koji su Mančester sitiju donijeli pobjedu protiv Čelzija i plasman u četvrtfinale FA kupa.

Crnogorski reprezentativac je bio precizan u 17. minutu, dok je konačan rezultat postavio Samir Nasri u 67. minutu.

Minut prije gola Jovetić je pogodio prečku, a onda nije pogriješio - pas u prostor Edina Džeka realizovao je preciznim udarcem od stative, van domašaja Petra Čeha.

"Cool finish", napisao je BBC.

Napadač Sitija time je konačno, sedam mjeseci nakon dolaska u Siti, rezervisao mjesto za naslovnice u engleskim novinama. Trener Manuel Pelegrini zamijenio ga je nakon sat igre, valjda da ga sačuva za Barselonu - veliki derbi osmine finala Lige šampiona na programu je u utorak.

Jovetić je golom pomogao čilenskom treneru da konačno pobijedi Žoze Murinja. Do ovog meča, Pelegrini je, osim stalnih poraza, morao da trpi i česta ruganja portugalskog trenera.

Čelzi nije stvorio ni šansu protiv razigranog Sitija, iako maltene u najjačem sastavu (na klupi ostali samo Teri i Oskar), za razliku od Sitija kojem su nedostajali Aguero, Hart i Fernandinjo, dok je Negredo ušao tek u finišu.

Totalna demonstracija Sitijeve moći viđena je u 67. minutu, kada su se David Silva i oporavljeni Samir Nasri (ušao umjesto Jovetića) ušetali u gol Čelzija.

Ma kraju, 2:0 u golovima, 14:3 u šutevima na gol...

"Velika pobjeda protiv jakog tima. Obožavamo FA kup i želimo da idemo do kraja. Srećni smo zbog rezultata, prije 12 dana dozvolili smo Čelziju da ovdje stvore puno šansi, danas nam nisu ni zaprijetili", istakao je kapiten Sitija Vensan Kompani.

Žoze Murinjo je priznao - Siti je zasluženo dobio.

"Meč je jednostavan za analizu - oni su bili bolji, oni su pobijedili", kazao je Portugalac, uz jednu zamjerku:

"Drugi gol je bio iz ofsajda, ali svejedno, bilo je 1:0 za njih, a mi nismo bili opasni. Ova utakmica je dozak koliko je teško dobiti na ovom stadionu, što pokazuje koliko smo igrali dobro prije dvije sedmice kada smo slavili".

Branilac trofeja drugoligaš Vigan, kao i Sanderlend, takođe su se plasirali u četvrtfinale FA kupu.

Vigan je u gostima savladao premijerligaša Kardif Siti sa 2:1. Gosti su poveli u 18. minutu preko Krisa Mekena, izjednačio je Frejzer Kembel u 27. minutu, ali je plasman u dalju fazu takmičenja gostima donio Ben Votson u 40. minutu.

Rezultati

Sanderlend - Sautempton 1:0

Gardner 50.

Kardif - Vigan 1:2

Kembel 27 - Meken 18, Votson 40.

Šefild Vensdej - Čarlton (odloženo)

Mančester siti - Čelzi 2:0

Jovetić 17, Nasri 67.

Sjutra

Everton - Svonsi

Šefild junajted - Notingem Forest

Arsenal - Liverpul

Ponedjeljak

Brajton - Hal

Galerija

Bonus video: