ODLUČIO FSS

Drulović privremeni selektor Srbije

Druloviću (45) će mandat trajati do izbora novog selektora, a na to mjesto postavljen je jednoglasno.
4 komentar(a)
Ljubinko Drulović, Foto: It.uefa.com
Ljubinko Drulović, Foto: It.uefa.com
Ažurirano: 14.02.2014. 14:39h

Nekadašnji reprezetativac Srbije Ljubinko Drulović postavljen je za vršioca dužnosti selektora nacionalnog tima, saopšteno je poslije današnje sjednice Odbora za hitna pitanja saveza.

Druloviću (45) će mandat trajati do izbora novog selektora, a na to mjesto postavljen je jednoglasno.

Fudbalski savez Srbije (FSS) naveo je i da je postignuta saglasnost da se o izboru budućeg selektora ne razgovara do kraja aprila i početka maja "kada će biti realno da dođe do konačnog imenovanja".

Drulović će na klupi reprezentacije debitovati u Dablinu, gdje će Srbija 5. marta gostovati Irskoj u prijateljskoj utakmici.

"To je najbolje rješenje zbog činjenice da je Drulović već

profesionalac u Fudbalskom savezu Srbije i da je svojim angažmanom i istorijskim uspjehom sa omladinskom selekcijom, aktuelnim prvakom Evrope zaslužio povjerenje koje mu se ukazuje", naveo je FSS.

Nekadašnji selektor reprezentacije Ilija Petković postavljen je na mjesto savjetnika predsjednika i Izvršnog odbora za reprezentativne selekcije, kao i za koordinatora u radu sa A reprezentacijom.

"To je i logičan potez s obzirom na bogato trenersko iskustvo Ilije Petkovića, koje će svakako doprinijeti uspješnijem radu FSS i nastupu naše najbolje selekcije", saopštio je Savez.

Srbija nije imala selektora od novembra prošle godine, kada je Siniša Mihajlović napustio to mjesto i preuzeo italijansku Sampdoriju.

Drulović je od 2012. radio sa omladinskom reprezentacijom Srbije, sa kojom je trijumfovao na Evropskom prvenstvu u Litvaniji godinu dana kasnije. On je za reprezentaciju Jugoslavije igrao 38 puta, a nastupao je za više portugalskih i srpskih klubova.

FSS će u petak, 28. februara održati sjednicu Izvršnog odbora, na kojoj će biti sazvana sednica Skupštine te organizacije, a predloženo je da ona bude 18. marta.

Izvršni odbor razmatraće izveštaj o radu tokom 2013, plan za 2014. godinu, kao i aktuelna pitanja.

Preporučujemo za Vas