Marić: Na pravom smo putu

Pljevaljska ekspedicija u Budvi ostaje sve do prvenstvene premijere sa Grbljem u Radanovićima.
0 komentar(a)
Budućnost-Rudar, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.02.2014. 13:06h

Bez većih problema protiču budvanski pripremni dani pljevaljskog fudbalskog prvoligaša.

Kontrolne utakmice se ređaju kao na traci, između njih su jaki treninzi, a sve s ciljem da se ekipa na proljeće ravnopravno uključi u borbu za plasman na evropsku scenu.

Rezultati su, naravno, u drugom planu, mada popularne „rudare“ raduje podatak da za sada nemaju poraz. Istovremeno, „skresan“ je i spisak igrača na koje će se računati u nastavku sezone. Umjesto 29, pripreme nastavlja 25 fudbalera, pošto se, po odluci stručnog štaba, više ne računa Golovića, Markovića, Brajovića i Gardaševića koji su proteklih dvadesetak dana proveli na probi i, očigledno, nisu zadovoljili.

"To ne znači da su loše radili, ali trener je taj koji odlučuje i mi iz Uprave se u njegov posao ne miješamo. Dakle, ovi što ostaju su najbolji i tu stavljamo tačku na odlaske i dolaske, tim prije što je prelazni rok u većini zemalja završen. Ostalo je još da regulišemo status Blaža Igumanovića, jer fudbalska pijaca u Kazahstanu traje do 15. marta. Nadam se, međutim, da ćemo svi biti na okupu do posljednjeg kola i doći do zacrtanog cilja, odnosno Evrope. Imamo igrače koji to mogu, imamo i povjerenje u stručni štab, a takođe i dobru atmosferu. Još ako bude malo sreće, eto nas gdje smo zamislili", kratko raportira predsjednik kluba, Radenko Petrović.

Zadovoljan dosadašnjim tokom priprema je i šef stručnog štaba, Mirko Marić:

"Mislim da smo na pravom putu. Iza nas su solidne partije za ovu fazu i siguran sam da ćemo do početka proljećne polusezone složiti sve kockice i biti sasvim konkurentan rival ostatku lige. Naše ambicije su poznate, ali sam i ranije kazao da nas samo dva lošija, vezana rezultata vode u donji dio tabele. Zato i činimo sve da takvu mogućnost izbjegnemo, i da od starta krenemo u suprotnom pravcu".

Pljevaljska ekspedicija u Budvi ostaje sve do prvenstvene premijere sa Grbljem u Radanovićima.

Bonus video: